Spring navigation over

Tips til en lavere elregning

Det bedste råd til at skære toppen af din elregning er at starte med at holde øje med dit forbrug løbende. 

 

I MinForsyning kan du dykke ned i dit forbrug time for time. 

Følg med i dit elforbrug på MinForsyning
MobilePay

Lån et sparometer

Som kunde hos Bornholms Energi & Forsyning kan du låne et Sparometer i 14 dage- ganske gratis. Henvend dig i receptionen på Skansevej 2 i Rønne. Du kan også låne et Sparometer på øens seks biblioteker. Link til bibliotekernes bestillingsside.

 

Sparometeret er et godt værktøj til at få et overblik over, hvilke apparater der bruger mest el i din bolig, og dermed hvor du med fordel kan gøre en indsats at få en lavere elregning. Ofte kan små ændringer give stor værdi- både for miljøet og din pengepung. 

Sådan bruger du et Sparometer

Start med at tjekke mistænkte elslugere- typisk gamle apparater som frysere og køleskabe. Du kan måle forbruget på alt, som kan tilsluttes en almindelig stikkontakt.

Sæt Sparometeret i stikkontakten, og mål derefter de enkelte apparaters forbrug. Når du har målingerne, kan du beregne apparaternes døgnforbrug. Du kan derefter beregne apparaternes årsforbrug ved at gange døgnforbruget med det antal dage, som apparatet er tændt om året. Husk at skrive tallene ned, da data nulstilles, når du slukker for elmåleren. 

 

Du kan også måle standbyforbruget. Sparometeret kan vise, hvor meget apparatet belaster din elregning på et år, uden at du bruger det. Mange bliver overraskede over, hvor meget det reelt koster at have elapparater stående på standby. 

Når du kender apparatets forbrug af kWh per år kan du sammenligne det med nye apparaters forbrug, som du kan finde via energimærket. Ofte kan det godt betale sig at skifte gamle hårde hvidevarer ud, da investeringen hurtigt tjenes ind gennem besparelsen. 

På MinForsyning kan du følge med i dit elforbrug og se hvordan det udvikler sig- hvis du vælger at udskifte et gammelt apparat med en energirigtig model. 

Til dig med elvarme..

Er el den primære opvarmningsform i din helårsbolig, dit sommerhus eller din feriebolig til eget brug? Så har du muligheden for at skære toppen af elafgiften på den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh om året.

Læs mere om reduceret elafgift