Spring navigation over

Køb din strøm på Bornholm..tænk

Tænk Bornholm. Tænk sol, sommer, Østersø, mågeskrig, klipper, højt til himlen. Tænk røgede sild i næsen og det fine sand mellem tæerne. Tænk Bornholm hver gang du sætter din computer i ladestikket, tænder læselampen, sætter vaskemaskinen i gang, fyrer op for komfuret, streamer en film, lader din elbil. Bliv en del af den gode fortælling. Køb din strøm på Bornholm.

 

Uanset om du bor på Bornholm, i Bramming, Bogense, har sommerhus på Badeodde eller ..., så står vi på tæer for at sælge dig 100% certificeret vedvarende strøm.

 

Vi er sjældent de dyreste. Vi er næsten heller aldrig de billigste.

 

 

 

Vi er ejet af bornholmerne. Så vi bruger ikke tid og kræfter på smarte tricks, uigennemskuelige priser og telefonsælgere. Til gengæld tilbyder vi dig at blive en del af en god fortælling.

 

Sol, vind og ambitiøse energistrategier har vi haft længere end de fleste. Nationale og internationale virksomheder de sidste 10-15 år brugt øen og os som testø indenfor grøn energiteknologi. Det har skabt viden, udvikling, omsætning og arbejdspladser. I 2030 bliver verdens første energiø rejst på Rønne Banke - også her har vi en aktie med.

 

Bornholms Energi & Forsyning skaber mere Bornholm, gør Bornholm til et endnu bedre sted at bo og gør Bornholm endnu mere attraktivt for øens gæster ved at samarbejde med f.eks. Etape Bornholm, Wonderfestiwall, ungdomsfodbolden med flere.

Ring mig op

Her kan du følge både strømproduktion og strømforbrug på Bornholm. Animationen er en del af PowerLabDK, som bor hos Danmarks Tekniske Universitet. Grundlaget for animationen er et avanceret stykke software, som kan simulere, hvordan energisystemer fungerer under forskellige forudsætninger: Hvad skal der f.eks. med vores muligheder, hvis Bornholm får et anlæg, der kan producere brint? Hvad sker der f.eks. med varmeforsyningen, hvis Energiø Bornholms overskudsvarme pumpes ind i vores fjernvarmenet?

 

Se animationen

Bornholms Energi & Forsyning er nysgerrig. Fremtiden byder på udfordringer. Og muligheder. Energiøen, nye vindmølleprojekter og Power2x kan give os en helt ny spilleplade og forrbrugerne på Bornholm helt nye muligheder. Hvordan ser fremtidens forsyningen ud? Et stort spørgsmål med mulige mange svar.

 

De sidste 15 år har Bornholms Energi & Forsyning været drivkraft i at gøre Bornholm til én af de foretrukne teststeder for energi-teknologi. Vi driver en række demonstrations- og udviklingprojekter, som måske kan give os nogle af svarene. Vi deltager i projekter med et samlet budget på mere end 650 mio. kroner. Projekterne er primært finansieret af fonde eller andre private selskaber. 

 

Læs mere her

Vi passer på Bornholm., Hver dag. Året rundt. Vi strækker os langt for, at øens spildevand bliver renset bedst muligt, så det er trygt at bade sig en tur i Østersøen. Vi bruger certificeret og bæredygtig flis til at fyre med. Vi leverer fjernvarme, der ikke slår store huller i ozonlaget: Sol, vind, biogas, halm, flis og affald. Vi sætter solceller op, investerer i grøn energi, skruer, regerer og optimerer, så vores miljømæssige fodaftryk hele tiden bliver mindre og mindre.

Vi går foran. Vi går foran sammen med Bornholm. Med sol. Med vind. Med bæredygtig produktion. Med solceller på vores vandværk og renseanlæg. Blandt andet derfor er Bornholm kendt som Bright Green Island. Derfor blev Bornholm kåret som Europas mest bæredygtige ø i af EU.

Vi sørger også for, at omkring 6.000 bornholmske husstande holder varmen med miljøvenlig og robust fjernvarme.

Vi producerer varme til ca. 6.000 kunder i Rønne som distribueres igennem Rønne Vand og Varme.

Vores syv renseanlæg håndterer alt spildevand på øen. Både fra private og fra erhverv.

Bornholms Energi & Forsyning leverer vand til 4 ud af 10 bornholmere.