Spring navigation over

Flexafregning

Alle private elkunder i Danmark kan afregnes time for time, når de bruger strøm. Det er det, vi kalder flexafregning. På denne side kan du blive klogere på flexafregning af elforbrug og læse mere om hvad den nye afregningsform betyder for dig som elkunde. 

Ofte stillede spørgsmål til flexafregning

Flexafregning er timeafregning af private elkunder. Det betyder, at dit strømforbrug bliver registreret og afregnet tid til tid. På den måde får du mulighed for at betale det, din strøm koster i den tid, du bruger den. Når vinden blæser, er strømmen billig, fordi der bliver produceret mere. Med flexafregning får du derfor et økonomisk incitament til at bruge strømmen fleksibelt alt efter, når den er billigst.

Flexafregning er indført for at skabe et fleksibelt elmarked. Når du og andre elkunder betaler det, strømmen koster i den tid, den bliver brugt, vil der være større incitament til at bruge mere strøm, når den er billig.

 

Flexafregning kan derfor brugs til at flytte elkundernes strømforbrug. Afregningen tid til tid bliver et af de håndtag, Danmark skal bruge, når der skal indpasses stadig mere vedvarende energi fra sol og vind og understøtte den grønne omstilling.

I dag betaler de fleste elkunder en fast pris for den strøm, de bruger. Det betyder, at du betaler det samme for en kWh uanset på døgnet, du bruger strømmen.

 

Du har formentlig allerede fået installeret en fjernaflæst elmåler, der måler dit strømforbrug tid digitalt. Alligevel betaler du altid den samme pris for din strøm. Du har ikke en økonomisk gevinst ved på flytte dit strømforbrug til tidspunkter, hvor strømmen er billig. Det kan du få med flexafregning

Det afhænger af: 

  • hvor meget el, du bruger
  • om du kan flytte dit elforbrug

Du skal være opmærksom på, at størstedelen af din eleregninger består af afgifter.

 

Har du et højt elforbrug, fordi du eksempel har en elbil eller en varmepumpe, så kan der med stor sandsynlighed være et besparelsespotentiale. Er dit forbrug mindre, er besparelsespotentialet også mindre.

 

Jo mere af dit elforbrug, du kan flytte fra de dyre til de de billigste tidspunkter, jo større vil dit besparelsespotentiale være.

Flexafregning giver mulighed for at udnytte forbruget efter prisen på el, der varierer tid for tid, og om du kan få en besparelse i at flytte hele eller dele af dit forbrug til timer, hvor prisen er lav.

 

Modsat kan du opleve en stigning i din samlede pris, hvis store dele af dit forbrug ligger i dyre timer.

 

Hvis du vil danne dig et overblik over mulighederne med Flexafregning kan du orientere dig om vores elprodukter.

To medarbejderen holder styr på den bornholmske strømforsyning.
Icon Phone Big White

Fik du ikke svar på dit spørgsmål? Så ring til os på 56 900 000

Solceller på bondehus.

For dig med solceller...

Hvis du har solceller og tilhører nettoafregningsgruppe 6 kan du læse mere om hvad flexafregning betyder for dig.

Læs mere om flexafregning for solcellekunder

Vil du udnytte mulighederne i flexafregning?

Ring til os på 56 900 000

Hvis du gerne vil vide mere om, hvorvidt det kan betale sig for dig at skifte til en variabel elaftale, så giv os et kald.