Hvis du bor i en elopvarmet bolig, er din elregning sandsynligvis en del større end andres. Derfor skal du vide, at der gælder en særlig regel for privatkunder, der bruger elvarme som primær opvarmningsform i deres bolig: Hvis din bolig er registreret som elopvarmet i BBR (Bygnings- og Boligregistret) kan du få en lavere elafgift for den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh/år.

 

Fra den 1. januar 2021 er elvarmeafgiften over 4.000 kWh kun 0,8 øre pr. kWh. Hvis du opfylder kravene, kan du dermed spare 111,50 øre pr. kWh (inkl. moms) for det, du bruger mere end 4.000 kWh om året. 

 

Reduktionen gives til alle elvarmekunder uanset valg af elleverandør, og sagsbehandlingen er den samme, uanset hvor man bor. I Bornholms Energi og Forsyning hjælper vi dagligt vores kunder med korrekt registrering og afregning af reduceret elafgift, og vi har specialister klar til at hjælpe, hvis du som kunde skulle komme i tvivl om hvorvidt du er berettiget til reduktion eller skal ændre på registreringen.