Spring navigation over

Et grønt blad, to grønne blade...

Når du som privatperson handler din el gennem Bornholms Energi & Forsyning køber du certificeret vindmøllestrøm. Og hvad betyder så det? For vi kan jo ikke love, at den strøm der rammer dine stikkontakter, kommer fra vindmøller. Her kommer en lille forklaring. Når du som privatperson køber certificeret vindmøllestrøm, er du med til at skubbe til den grønne udvikling.

 

Den grønne omstilling har betydet, at en lang række virksomheder er begyndt at markedsføre sig og deres produkter som grønne og bæredygtige. 

 

For at forbrugerne skal kunne skelne pærer mellem æbler har Forbrugerombudsmanden lavet en guide til de danske elhandlere.

 

 

Forbrugerombudsmandens retningslinjer sætter nogle rammer for, hvornår branchen må klistre ord som klimavenlig og grøn på deres produkter.

 

 

Retningslinjerne udmøntes i en mærkningsordning: Et blad og to grønne blade.

Elprodukter med ét blad i mærkningsordningen er baseret 100 % på vedvarende energikilder via certifikater, men har ikke yderligere klimatiltag.

Elprodukter med to blade i mærkningsordningen er baseret 100 % på vedvarende energikilder via certifikater og har yderligere lavet klimatiltag med en ikke ubetydelig klimaeffekt. Det skal være klimatiltag, hvor det kan dokumenteres, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, der forbruges.  

 

 

 

Download pdf

Forbrugerombudsmandens retningslinjer
for elhandleres brug af klimamæssige
udsagn ved markedsføring af strøm