Spring navigation over

Passer du på din kloak?

Der er flere ting, du skal være opmærksom på!

Man tømmer septiktank

Det er gift for din kloak, hvis du kaster vatpinde, vådservietter, bleer, karklude, kattegrus, hygiejnebind i toiletter, da det stopper kloaksystemet til. Brug din skraldespand til den slags. Bemærk, at vi nævner vådservietter her, fordi det ofte er en overset del, der bliver smidt i toiletter. Alle de nævnte ting er årsag til driftsstop og medfører store omkostninger for os. Hver år fjerner vi omkring 50 tons(!) affald fra vores kloaksystem, der skulle have været i skraldespanden.

 

Fedt er heller ikke god tone så det må du meget gerne undgå, da det størkner hurtigt og stopper til, hvis du hælder det i vasken. Det er også guf for rotter, så ingen fedt i vasken, tak. Et godt råd er at hælde fedtet i en mælkekarton eller lade fedtet blive stift på panden, så det kan skrabes af og smides i skraldepanden.

 

Den miljøvenlige måde som du kan anvende, hvis du skal rense et begyndende eller tilstoppet afløb, er at hælde kogende vand direkte i afløbet. Undgå afløbsrens så vidt muligt, det er hverken godt for miljøet, rørene eller bakterierne på renseanlægget.

 

Lugter det af kloak i dit hus, er det ofte fordi vandlåsen er udtørret. Hæld vand i afløbet, det afhjælper problemet. Det kan også være, du skal rense dit afløb for hår eller støv. Hvis der er problemer med afløbet, du ikke selv kan klare, skal du kontakte en autoriseret kloakmester, da det kun er denne, der må reparere eller ændre på din kloak.

 

Læs mere om dette spændene og vigtige emne i disse pjecer "Sådan Fungerer Din Kloak" og "Vedligehold af Private Kloakker", som er udarbejdet af Teknologisk Institut.