Spring navigation over

Prisfald på el til fastpriskunderne

Når vi går ind i det nye år, kan Bornholms Energi & Forsynings kunder se frem til et prisfald, hvis de har valgt fastprisproduktet ’det enkle valg’. Den nye pris træder i kraft den 1. januar 2023. Prisfaldet er ikke så stort, som Bornholms Energi & Forsyning i havde håbet, men trods alt bedre end en stigning.

PRISMEDDELELSE 22/12/20223

 

Stigende energipriserne har været kendetegnende gennem en rum tid. Situationen i Ukraine og stop af den russiske gasleverance har resulteret i stigende energipriser og et svingende marked. På trods af udfordringerne, har Bornholms Energi & Forsyning nu lagt priserne fast for det kommende kvartal, og prisen på fastprisproduktet falder med 66 øre pr. kWh på den rene elpris.

 

Derudover fjernes elafgiften på 90 øre pr. kWh i første halvår af 2023. Det betyder konkret, at prisen på strøm inklusiv afgifter til staten lander på 4,30 kr. og hertil skal nettariffen til TREFOR El-net Øst tillægges.

TREFOR El-net Øst er Bornholms netselskab

- Vi havde håbet på et større fald end 66 øre pr. kWh, men det har ikke været muligt, da markedet fortsat er præget af usikkerhed. Regeringen har også fjernet energiafgiften, så det samlede fald er 1,56 kr. pr. kWh, men der er til gengæld så væsentlige stigninger i nettariffen i dag,- og aftentimerne, at pris- og afgiftsfaldet ikke slår fuldt igennem på den samlede pris, siger Claus M. Andersen, adm. direktør i Bornholms Energi & Forsyning. 

 

Nettariffen er den pris, alle elkunder skal betale for at få transporteret el via elnettet, og prisen for transport af el er den samme uanset, om man har valgt el til variabel eller fast pris. På Bornholm er det TREFOR El-net Øst, der ejer elnettet og dermed også fastlægger nettariffen, der altså stiger og samtidig bliver dynamisk, så prisen svinger afhængig af tidspunktet på døgnet.

 

- Med de stigninger i tariffen, og de stadig høje priser på strøm, vi står over for, kan jeg kun opfordre til, at vi som elkunder alle fortsætter med at være opmærksomme på vores forbrug og sparer på strømmen. Der vil være meget stor prisforskel på, om f.eks. opvaskemaskinen er i gang kl. 18.30 eller om natten, især på grund af nettariffen, forklarer Claus M. Andersen.

 

Nettarif - VINTER

Øre/kWh inkl. moms

Kl. 06.00-17.00

96,78

Kl. 17.00-21.00

290,34

Kl. 21.00-24.00

96,78

Kl. 24.00-06.00

32,32

Nettarif pr. 1. januar 2023. Kilde: TREFOR El-net Øs Prisstatistik

 

Fortsat fokus på markedet

Uforudsigeligheden i elmarkedet og de høje prisniveauer kræver indsigt og et stærkt fokus på udviklingen, og det har Bornholms Energi & Forsyning.

 

- Vi arbejder fortsat på at sikre, at alle kommer igennem den krise, vi står i. Priserne er stadig meget høje i forhold til tidligere, og derfor vil Bornholms Energi & Forsynings kundeservice også i 2023 være klar til dialog med de kunderne, der har brug for det, forklarer Claus M. Andersen.

 

Fast pris gi’r større sikkerhed i budgettet

Bornholms Energi & Forsynings kunder kan selv vælge, om de ønsker en elaftale til fast eller variabel pris. Med en fast pris betaler kunden det samme for en kWh kvartal for kvartal, mens de variable priser følger markedsprisen for el. Det betyder, at priserne både kan stige og falde fra time til time.

 

 

For yderligere information:

Claus M. Andersen, direktør

E: can@beof.dk

M: 2723 1533

 

Klaus Vesløv, kommunikationschef

E: kv@beof.dk 

M: 2020 1512