Spring navigation over

Bliv en del af den gode historie

Uanset om du bor på Bornholm, i Bramming, Bogense, har sommerhus i Badeodde eller bor et helt femte sted, så er vi klar til at give dig en god pris, gennemskuelige priser og en favnfuld god service - og adgangskort til den gode historie.

 

Bornholms Energi & Forsyning er ejet af bornholmerne. Vi har derfor ikke for vane at bruge alle aktionærernes penge til at vinde markedsandele eller finansiere skøre bonusordninger. Vi bruger ikke tid på kreative priser eller skævvrider dørsalgsloven for at tiltrække nye kunder. 

 

Til gengæld byder vi dig velkommen til at blive en del af den gode historie. Historien om et forsyningsselskab på en lille ø - kendt viden om for at være grøn før det blev moderne; som de sidste 15 år har ageret international testø for energi-teknologi - og fortsat har en pæn stor bunke aktier i udrulningen af den grønne omstilling; som tager sig tid til at gøre Bornholm til et endnu bedre sted at bo og på at skabe endnu mere Bornholm.

 

 

Se, hvad vi har på hylderne.

Vælg venligst landsdel af 

 

Jylland / Fyn 

 

Sjælland

 

Bornholm

 

Som en stor virksomhed på Bornholm har vi en naturlig interesse i, at der bliver mere Bornholm…

 

Vi er bornholmernes multiforsyningsvirksomhed. Vi er ejet af Bornholms Regionskommune – dermed er alle, der bor på Bornholm i princippet aktionærer i Bornholms Energi & Forsyning. Derfor er det naturligt for os at engagere os i samfund og bidrage, skubbe på, hjælpe der hvor vi kan. Derfor bruger vi tid, kræfter, knofedt, penge og ressourcer på en lang række række initiativer og indsatser. Vi har med andre ord fingrene godt nede i dejen.

 

Og ja - lad os bare tage den fra en ende af. 

 

 • Vi har vores eget brugerforum og inviterer løbende vores interessenter indenfor til dialog.

 

 • Bornholms Energi & Forsyning medfinansierer øens tilflytterservice, som tiltrækker nye borgere og nye kompetencer til øen. Det samme gør sig gældende med industri-ø-kampagnen, der skal tiltrække arbejdskraft og tilflyttere til Bornholm.

 

 • Vi bakker op om den lokale afdeling af Fonden for Entreprenørskab, fordi vi har brug for, at vores ungdom evner at skabe, forandre og gøre en forskel på Bornholm og i verden.

 

 • Bornholms Energi & Forsyning støtter Business Center Bornholm, der er omdrejningspunktet for den lokale erhvervsfremme. Vi har i forvejen en meget bred berøringsflade med det bornholmske erhvervsliv, bruger mange af dem som underleverandører og har en naturlig interesse i, at de trives og vækster.

 

 • Vi var en aktiv del af Folkemødet – både som hovedsponsor, men også ved at deltage.

 

 • Derudover samarbejder vi med ungdomsfodbolden (DBU Bornholm), musikeventet Wonderfestiwall og løbefesten Etape Bornholm.

 

 • Vi er også medlem af Offshore Center Bornholm - et initiativ,der skal optimere samarbejde og udvikling i den maritime sektor på Bornholm. Det samme gør sig gældende med Destination Bornholm, som er øens platform for markedsføring og udvikling af turismen.

 

 • Baltic Energy Island er et andet ’samfundsprojekt’, som Bornholms Energi & Forsyning investerede tid og kræfter i i 2022. Målet var at etablere en erhvervsdrivende fond, der skal sikre, at Danmark med energiøen udbygger sin internationale førerposition. En del af fondens fokus bliver også at optimere de bornholmske gevinster i forhold til etableringen. Blandt de foreløbige partnere kan nævnes Bornholms
  Regionskommune, Energinet, Campus Bornholm, Center for Regional og Turismeforskning, Rønne Havn, Danmarks Tekniske Universitet, Business Center Bornholm, Offshore Center Bornholm, Copenhagen Capacity, Gate 21, Energy Cluster Denmark, Síemens Gamesa og Ørsted.

Gennem de seneste 15 år har Bornholms Energi & Forsyning været vært for og deltaget i en udviklingsprojekter i samarbejde med en lang række nationale og internationale frontrunners. Bornholm er derfor også kendt som test-øen.

 

Arbejdet med at udvikle, tiltrække og gennemføre demonstrations- og udviklingsprojekter har fået ekstra betydning, fordi det store projekt, Energiø Bornholm, kan/vil ændre vores spilleplade ganske betydeligt. Vi er meget nysgerrige på, hvordan fremtidens forsyning kommer til at se ud, og nogle af svarene ligger i de projekter, som vi deltager i. 

Udviklingsprojekterne medvirker også til at skabe omsætning og arbejdspladser på Bornholm, da vi gerne bruger lokale firmaer, når det er muligt. Projekterne giver os ny viden, adgang til nye netværk og etablerer nye og stærke relationer mellem os, udviklingsselskaberne og vidensinstitutionerne. 

 

Det samlede budget for de igangværende projekter er ca. 650 mio. kr. – heraf udgør Bornholms Energi & Forsynings andel ca. 50 mio. kr. En stor del af projekterne er fuldt finansierede af eksterne partnere. Bornholms Energi & Forsyning medinvesterer i nogle af projekterne. 

Her er et par eksempler på nogle af de projekter vi driver.

 

 • Koncept til lagring af sol og vind ved at udnytte tre forskellige lagringsteknologier. Læs mere.
 • Optimering af fjernvarme. Læs mere.

 • Balancering af elnettet (elbiler, batterier, spildevandspumper mv.)

 • Lagring af strøm. Læs mere.

 • Lygtepæle som ladestandere. Nysgerrig?

 • Lokalt, cirkulært, symbiotisk og skalérbar produktion af energi på biogas på industrispildevand og husholdningsaffald. Læs mere.