Spring navigation over

23.09.2022: Regeringen  har i dag præsenteret et politisk forlig om 'vinterhjælp' eller 'inflationshjælp'. Dele af 'pakken' for betydning for både dig og os. Blandt andet:

 

  • Private og virksomheder får mulighed for at fryse prisen på el, gas og fjernvarme og betale den resterende del af regningen på et senere tidspunkt. 

 

  • Elafgiften bliver sat ned de første seks måneder af 2023. Den går altså fra 69,7 øre per kilowatt-time til 0,8 øre, som er EU's minimumsats. 

 

Der er naturligt nok mange løse ender og spørgsmål, som endnu ikke har fundet svar. Derfor er det begrænset, hvad vi kan konkret kan fortælle her og nu. 

 

Ifølge regeringens forlig er det tanken, at den del af energiregningen, der er højere end prisen sidste efterår kan indefryses. Når man som forbruger indefryser en del af regningen – enten for gas, el eller fjernvarme – betyder det, at den del ikke skal betales med det samme, men kan skydes et år og derefter afdrages over maksimalt 5 år. Det er en ret som alle får, men det er ikke noget, man behøver at tage imod, og det vil ikke være noget, der sker automatisk.

 

Det brede flertal i Folketinget, der står bag forliget, har også besluttet, at

At skrotningsordningen udvides med træpillefyr

En forøgelse af pulje til udrulning af fjernvarme

En lempelse af elafgift for varmepumper

 

 

 

 

 

 

Har du brug for el?

 

Læs mere 

 

 

 

Vil du have fjernvarme?

 

Læs mere

 

 

 

Vil du have vand?

 

Læs mere

Den blå campingvogn rykker ud

Elpriserne er høje. Det er irriterende. Det gør livet besværligt. Det gør livet dyrt og for os alle. Og rejser en masse spørgsmål. Vi læsser den blå campingvogn med kloge og kærlige hoveder - og sender den øen rundt: Kom. Spørg. Snak. Allinge, Hasle, Aakirkeby, Østermarie, Nexø og Svaneke...!

 

Se datoerne her

 

Her arbejder vi

Her arbejder vi

Her finder du dine regninger

Se dine regninger

Sådan melder du flytning

Meld din flytning

Sådan sparer du på din el. 20 tips & tricks.

Du kan spare op til 25 procent på din elregning uden at gå på kompromis med komforten

Spar på strømmen

Har du elvarme eller varmepumpe?

Elvarme, varmepumpe og høje elpriser er et dårligt mix. Se om du kan du få nedsat din elafgift.

Læs mere

ABCD Elmarked. Forstå din elregning

Det danske elmarked og dermed din elregning er ikke skruet 100% pædagogisk sammen. være at gennemskue. 

Forstå din elregningHer kan du følge både strømproduktion og strømforbrug på Bornholm. Animationen er en del af PowerLabDK, som bor hos Danmarks Tekniske Universitet. Grundlaget for animationen er et avanceret stykke software, som kan simulere, hvordan energisystemer fungerer under forskellige forudsætninger: Hvad skal der f.eks. med vores muligheder, hvis Bornholm får et anlæg, der kan producere brint? Hvad sker der f.eks. med varmeforsyningen, hvis Energiø Bornholms overskudsvarme pumpes ind i vores fjernvarmenet?