Spring navigation over

 

 

Vi holder ferielukket i Nexø i ugerne 27 til 32. Henvendelse kan ske fysisk til kontoret i Rønne på Skansevej 2, eller på mail kundeservice@beof.dk eller telefon 56 900 000.

Senest nyt og varslinger

 

Den grønne bladmærkeordning, som flere bornholmske virksomheder har kunne bruge, som en del af deres el-aftale, udfases 1. september. Men el-aftalen ændrer sig ikke, for virksomhederne er stadig garanteret, at den strøm de køber, er certificeret med grønne oprindelsesgarantier fra vedvarende energikilder på Bornholm. Forskellen ligger alene i, at vi ikke må mærke certificeringen med de grønne blade.

 

Læs hele artiklen her

Prisen på den nye el-aftale med en fast el-pris, der hedder MånedsEnergi, er billigere end den gamle, Det Enkle Valg. Det viser en opgørelse fra Bornholms Energi & Forsyning. Og det er glædeligt og helt som forventet, siger direktør, Claus Andersen.

Læs mere her

Tidligere sprechstallmeister i Cirkus Benneweis og nuværende sangerinde i Fede Finn & Funny Boyz – Judy Glosted – skal besøge alle øens plejecentre i dagene fra den 8. til 11. juli. Initiativet er støttet af Bornholms Energi & Forsyning, som havde svært ved at sige nej til den gode idé.

 

Læs mere her


Fire bornholmske lærlinge har bygget møbler til Klima- og Energiscenen på Folkemødet. Læs mere om de bornholmske lærlinge her 

 

Har du en el-aftale med Bornholms Energi & Forsyning, så får den nu en opdatering. Den bliver mere tidssvarende og nemmere at forstå for dig som kunde. På nogle af aftalerne vil der kunne opnås rabat og lavere priser. Samtidig oprettes der en ny udlodningspulje, som skal bakke op om miljøet samt idræts- og kulturlivet på Bornholm.

 

Den 1. juli 2024 får kunderne hos Bornholms Energi & Forsyning nye el-aftaler at vælge mellem. Indholdet minder om de gamle, men med flere små justeringer.

 

- Vi vil gerne gøre det mere enkelt for vores kunder at forstå, hvad de forskellige el-aftaler indeholder, derfor har vi justeret lidt på indholdet og givet dem nye navne, siger Tania Schrøder Thøgersen, der er afdelingschef for Kunder og Kommunikation, i Bornholms Energi & Forsyning.

 

To velkendte el-aftaler og en ny
De to velkendte el-aftaler, der har henholdsvis variabel og fast elpris, får nye navne og justeres.

 

 

 

Det variable el-aftale, der indtil 1. juli hedder, Det frie valg, udgår og privatkunder, som har denne el-aftale i dag, bliver automatisk flyttet til den nye el-aftale, der hedder TimeEnergi. Det hedder den, fordi kundernes pris er variabel og varierer time for time.

 

Bornholms Energi & Forsyning sætter samtidig prisen ned på det såkaldte spottillæg, den del af kundes samlede elpris, der bl.a. dækker Bornholms Energi & Forsynings handelsgebyr. Spottillægget reduceres fra 10 øre til 6,25 øre, et fald på 37,5%. Samtidig får de kunder, der har et stort el-forbrug, fordi de måske har en el-bil eller en varmepumpe, yderligere rabat på spottillægget.

 

Den el-aftale med fast pris, der indtil 1. juli hedder Det enkle valg, udgår, og kunderne bliver automatisk overført til MånedsEnergi. Den nye aftale kaldes MånedsEnergi idet elprisen pr. kWh er fast en måned ad gangen. I stedet for at prisen fastsættes for tre måneder ad gangen som i den gamle el-aftale, så bliver den fremover prissat hver måned. Og det er der en god grund til, forklarer Tania Schrøder Thøgersen:

 

- For at kunne tilbyde vores kunder en fast elpris, så køber vi elektriciteten løbende i perioden inden den bliver brugt. Det betyder, at vi løber en risiko, når vi køber el. For vi risikerer både at indkøbe for meget og til for høj en pris. Når vi gør perioden kortere, så bliver vores risici markant mindre, og det kommer vores kunder til gode. Vi forventer, at det kommer til at betyde lavere priser for de af vores kunder, der fortsat vil have en fast pris, men de bedste priser – over tid - forventer vi dog at kunne tilbyde med TimeEnergi.

 

I forbindelse med opdateringen af de to kendte el-aftaler, lancerer Bornholms Energi & Forsyning også en ny el-aftale, SamletEnergi, som er for private kunder, der har flere forbrugssteder. Det kan for eksempel være, at man udover sin bolig har et sommerhus eller en pendlerbolig ovre. De kunder vil fremover kunne samle alle elregninger på én opkrævning. Det betyder en årlig besparelse på 240 kroner pr. forbrugssted, der bliver sammenlagt.

 

 

Kunder får indflydelse på ny pulje, der skal støtte på Bornholm
Bornholms Energi & Forsyning har i en årrække støttet fritids- og foreningslivet på Bornholm, lige fra Wonderfestiwall, Folkemødet, Etape Bornholm til Ungdomsfodbolden på Bornholm. Med de nye el-aftaler vil Bornholms Energi & Forsynings el-kunder nu få indflydelse på hvilke initiativer, der skal have en hjælpende hånd.

 

- Som kunde er man nemlig automatisk med til at bidrage til en nyoprettet udlodningspulje, der skal støtte miljøet samt idræts- og kulturlivet på Bornholm, fortæller direktør Claus M. Andersen. 

 

- Som en stor fællesejet virksomhed på Bornholm, vil vi gerne skabe ”Mere Bornholm”. Det vil sige, at vi gerne vil bidrage til at gøre Bornholm til et endnu bedre sted at bo og være. Det gør vi på mange måder, ved blandt andet at levere sikker og effektiv forsyning på Bornholm og ved at være med til at skabe vækst og arbejdspladser her på øen. Men det gør vi også gennem forskellige samarbejdsaftaler og sponsorater. Nu åbner vi så også for denne nye udlodningspulje, hvor vi inddrager vores kunder, så de kan være med til at bestemme hvilke initiativer, der skal have en hånd i ryggen her på Bornholm, siger han.

 

El-kunderne skal stemme fire gange om året. Den nye pulje udlodder en halv million kroner hvert år.

 

Der er også justerede el-aftaler til erhverv.

 

Læs mere om el-aftalerne her til private og til erhverv: https://www.beof.dk/2024

 

 

 

24.05.2024: Pressemeddelelse


Tre lygtepæle i Rønne kan nu oplade din el-bil

 

Tre lygtepæle i den gamle bydel i Rønne har lagt krop til en transformation og kan nu oplade din elbil samtidig med, at de sørger for lys i gaden. Det er Bornholms Energi & Forsyning, der står for projektet i samarbejde med Bornholms Regionskommune og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet skal gøre det nemt for bornholmere at være en del af den grønne omstilling.

 

Nu kan borgere og besøgende i den gamle bydel i Rønne oplade deres elbil i en lygtepæl. Tre lygtepæle er nemlig blevet indviet tidligere på ugen, fordi de er blevet ombygget, så de nu også kan bruges som ladestandere.

 

Sammen med Danmarks Tekniske Universitet og Bornholms Regionskommune tester Bornholms Energi & Forsyning, hvorvidt det giver mening at bruge lygtepæle som ladestandere til elbiler.

 

- Vi vil gerne undersøge om det er muligt at udnytte den ekstra el-kapacitet, der er til rådighed i lygtepælene. På den måde kan vi undgå at grave den gamle bydel op og lægge nye kabler for at imødekomme, det stigende behov for lademuligheder, vi forventer i fremtiden, siger Claus M. Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

 

Formålet med forsøget er at finde ud af, hvordan beboere i ældre bydele, som ikke kan parkere på egen grund, alligevel kan oplade deres elbiler tæt på deres hjem.

 

- Vi ved, at folk, der har elbiler, gerne vil lade dem op tæt på, hvor de bor. Derfor håber vi, at det her forsøg vil gøre det nemt for bornholmere og besøgende på Bornholm, at være en del af den grønne omstilling, siger Claus Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

 

 

Claus M. Andersen sætter sin en elbil til opladning. Foto: Bornholms Energi & Forsyning

 

 

Bornholmerforsøg til hele verden
Der er lignende forsøg andre steder i verden, blandt andet i England, ikke desto mindre har projektet et stort potentiale, siger Chresten Træholt, der er lektor og som varetager projektet på DTU.

 

- Hvis borgerne tager ladestanderne til sig, kunne man forvente, at også andre ø-samfund og gamle bykerner i Danmark såvel som i resten af verden ville bruge teknologien. På den vis har projektet nogle store perspektiver, siger han.

 

De tre ladestandere kan hver især oplade med 3,8 kW, hvilket betyder, at det tager noget længere tid end normalt at nå en fuld opladning af sin bil. En sådan forventes at tage en nat.

 

Prisen på en opladning vil dog være billigere end normalt, da Bornholms Energi & Forsyning ikke må tjene penge i forsøgsperioden.

 

Projektet er støttet af Vissingfonden.

 

Projektforløb
De tre lygtepæle står på hhv. Dampmøllegade 29 - 31, Møllegade 19 og Smedegade 10 - 12 i Rønne. De er klargjort og fungerer nu også som opladere til elbiler. Der er optegnet en parkeringsbås ud for hver af dem. Testperioden varer omkring otte måneder.

 

 

Har du spørgsmål til pressemeddelelsen eller andet praktisk så kontakt

Katja Hemming Hansen, kommunikationsansvarlig, Bornholms Energi & Forsyning, mobil: 3131 7009.

08.05.2024

 

 

Bornholms Energi & Forsyning udvider direktionen og ændrer i ledelsen med stærke hjemvendte bornholmere

 

Bornholms Energi & Forsyning har udvidet direktionen og foretaget ændringer i ledelsen, for at stå endnu stærkere til en fremtid med flere store udviklingsprojekter. Det gælder for eksempel transformationen af kraftvarmeværket i Rønne og udvikling af de muligheder som Energiø Bornholm bringer. Direktør Claus Andersen er optimistisk på Bornholms vegne.

 

Bornholms Energi & Forsyning har udvidet direktionen og ændret i ledelsen per 1. maj med stærke profiler, der alle tre er hjemvendte bornholmere.

 

Koncernens økonomichef, Jonas Krøier Hansen, er blevet udnævnt til økonomidirektør/CFO og direktionsassistent, Julius Kofoed, er udnævnt til chef for kommerciel infrastruktur. Sofie Persson, der kommer fra en stilling som kontorchef i Beskæftigelsesministeriet, er fra 1. august ansat som leder for direktionssupport.

 

For alle tre gælder det, at der er tale om hjemvendte bornholmere med stærke professionelle kompetencer, der skal være med til at lede selskabet ind i en spændende fremtid.

 

Bornholms Energi & Forsyning skal i de kommende år balancere hensynet til både en fortsat effektiv daglig drift og en række større udviklingsprojekter i flere af forsyningsselskaberne. For eksempel skal der etableres en ny struktur for renseanlæggene på Bornholm, der skal foretages investeringer i vedvarende energianlæg og derudover, skal det centrale kraftvarmeværk i Rønne transformeres, så det kan få en ny rolle i energisystemet i forbindelse med etableringen af Energiø Bornholm. Det kræver nye kompetencer og en øget eksekveringskraft.

 

- På hver deres felt vil Jonas, Julius og Sofie styrke Bornholms Energi & Forsyning og sikre, at vi har de rigtige kompetencer til at lede selskabet på den rejse, vi skal ud på. Vi har nu sat et kompetent hold, der skal lede Bornholms Energi & Forsyning i de kommende år, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de tre nye, stærke profiler, sammen med den øvrige ledelse og de dygtige medarbejdere i Bornholms Energi & Forsyning, udtaler adm. direktør Claus Andersen.

 

Bornholms Energi & Forsyning skaber nye arbejdspladser og skal tiltrække talent til Bornholm
Bornholms Energi & Forsynings mål er at skabe udvikling, vækst og arbejdspladser på Bornholm. Øen står overfor markante muligheder i forbindelse med etableringen af Energiø Bornholm, og for at kunne gribe dem, får forsyningsvirksomheden brug for at oprette nye stillinger og kunne tiltrække den nødvendige arbejdskraft til at besætte dem.

 

- Vi har brug for dygtige mennesker, til at drive Bornholms udvikling i de kommende år. Det kræver to ting – at der er nogen, der har lyst til at flytte til øen, eller måske tilbage til øen – og, at vi formår at skabe nogle attraktive arbejdspladser. Jeg er stolt over, at vi i Bornholms Energi & Forsyning har formået at skabe nogle rammer, der kan tiltrække så stærke profiler. At der er tale om tre hjemvendte bornholmere, som efter gode uddannelser og en række spændende jobs ’ovre’ flytter retur til øen med familien, gør jo bare historien endnu bedre. Det gør mig optimistisk på øens udviklings vegne, siger Claus Andersen.

 

En økonomidirektør med bornholmske rødder
Der er kun én af de nye ledere, der kommer udefra, nemlig Sofie Persson, de to andre er hentet hos Bornholms Energi & Forsyning selv. Heriblandt den nye økonomidirektør.

 

- Efter i en årrække at have løftet rollen som økonomichef i Bornholms Energi & Forsyning er det for mig et naturligt næste skridt at tage endnu mere ansvar for selskabets udvikling og træde ind i direktionen, siger Jonas Krøier Hansen, og fortsætter:

 

- Jeg er glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig og ser frem til træde ind i den nye rolle, hvor det er helt afgørende, at vi lykkes med at skabe værdi for bornholmerne ved fortsat at drive selskabet så effektivt som muligt, men også ved at sikre, at vi er klar til fremtiden.

 

Den adm. direktør og den nye økonomidirektør har arbejdet sammen siden Claus Andersen tiltrådte 1. januar 2021.

 

- Jeg har nu i tre et halvt år haft et tæt samarbejde med Jonas og er derfor meget opløftet over at kunne fortsætte det gode samarbejde i en endnu tættere konstellation. Jonas vil være en meget dygtig økonomidirektør, som jeg er sikker på, vil have en økonomisk sikker hånd på rattet i Bornholms Energi & Forsynings fortsatte positive udvikling, slutter Claus Andersen.

 

 

Jonas Krøier Hansen
Jonas er uddannet cand.merc.aud og har siden 2017 været ansat i Bornholms Energi & Forsyning, senest i en stilling som økonomichef. Jonas har tidligere været ansat hos KPMG, Georg Jensen og NKT. Jonas er bosat i Rønne med sin hustru og tre børn.

 

Julius Kofoed
Julius er uddannet cand.polit og har siden 2021 været ansat i Bornholms Energi & Forsyning , senest i en stilling som Direktionsassistent. Julius har tidligere været ansat i Dansk Energi (nu Green Power Denmark) og Deloitte. Julius er bosat i Svaneke med sin hustru og tre børn.

 

Sofie Persson
Sofie er uddannet cand.scient.pol og er ansat i Bornholms Energi & Forsyning per 1. august 2024. Sofie kommer fra en stilling som kontorchef i Beskæftigelsesministeriet. Sofie har tidligere haft stillinger både som fuldmægtig, departementschefsekretær samt ministersekretær i ministeriet, ligesom Sofie har erfaring fra Christiansborg og en udstationering i Bruxelles. Sofie er flyttet til Svaneke i februar 2024, hvor hun bor med sin mand og to børn.

 

 

Den samlede chefgruppe udgør per 1. maj 2024
Claus. M. Andersen, adm. direktør
Jonas Krøier Hansen, økonomidirektør
Julius Kofoed, afdelingschef for kommerciel infrastruktur
Ole Dissing, afdelingschef for forsyning
Jeppe Eimose Waagstein, afdelingschef for forretningsudvikling
Tania Schrøder Thøgersen, afdelingschef for kunder & kommunikation

 

Om Bornholms Energi & Forsyning
Vi leverer sikker og effektiv produktion og forsyning af strøm, vand, varme og spildevand til bornholmerne.  Men lige så vigtigt for os er det at understøtte det bornholmske samfunds udvikling - også i fremtiden. Derfor arbejder vi hver dag på at udvikle morgendagens grønne energisystem. Det gør vi sammen med en række af verdens største organisationer og internationalt førende forskere med Bornholm i centrum som anerkendt test-ø. Det er vores omkring 150 medarbejdere, der får det til at ske.

 

Kontakt for interview:
Claus M. Andersen, adm. direktør, Bornholms Energi & Forsyning, mobil: 2723 1533

 

Har du spørgsmål til pressemeddelelsen eller andet praktisk så kontakt:
Katja Hemming Hansen, kommunikationsansvarlig, Bornholms Energi & Forsyning, mobil: 3131 7009.

 

 

 

 


Bornholms Energi & Forsyning med overskud: 22 millioner går tilbage til bornholmerne

 

2024.04.22: Bornholms Energi & Forsyning Holding A/S lander et samlet overskud på lige over 83 millioner kroner i 2023. Et overskud der, ifølge direktøren, er afgørende for, at selskabet kan ruste sig til at kunne foretage de massive investeringer, der er behov for, for at lykkedes med fremtidens grønne energiforsyning på Bornholm. Et overskud der samtidig sender 22 millioner tilbage til bornholmerne. Derfor er der stor tilfredshed med resultatet i forsyningsselskabet.

 

- Jeg er meget tilfreds og meget stolt af mine medarbejdere, siger en glad direktør i Bornholms Energi & Forsyning A/S, Claus M. Andersen, om regnskabet for 2023. Og forpersonen i selskabets bestyrelse stemmer i:

 

- Det er et regnskab, der er al mulig grund til at være tilfreds med, siger Helle Munk Ravnborg.

 

For 2023 har været et godt år med et samlet overskud på lige over 83 millioner, hvor forsyningsselskabet har opnået solide overskud i de to kommercielle selskaber, Bornholms El-produktion A/S og Bornholms Energi A/S.

 

- Vi har fået genskabt værdierne i Bornholms Energi A/S ovenpå en række år med tab på grund af energikrisen, vi har fortsat en stærk indtjening i Bornholms El-produktion A/S, og vi har fået et flot afkast på vores formue. Så vi har generelt en sund økonomi i vores selskaber, siger direktøren, der mener, at netop det er tvingende nødvendigt.

 

- Vi er forskånet for at have kommercielle ejere, der skal have udbetalt udbytte, derfor kan vi bruge vores overskud til at investere i tiltag, der medvirker til at holde priserne nede for bornholmerne, og som styrker vores forsyning på Bornholm både nu og i fremtiden.

 

Overskuddet skal skabe nye muligheder for Bornholm

Som et eksempel på en investering, der gavner flere formål, nævner Claus M. Andersen, at Bornholms Energi & Forsyning er i færd med at sætte batterier og solceller op på flere af selskabets vandværker. Et tiltag, der skal sikre at nødforsyningen drives af vedvarende energi, men som også tjener penge til vandværkerne, da batterierne leverer såkaldte ”balanceydelser”, der kan sælges på el-markedet. Noget tilsvarende gør sig gældende på varmeværket i Østerlars.

 

- Det holder både prisen nede for varmekunderne samtidig med, at vi gavner naturen og klimaet, siger Helle Munk Ravnborg.

 

I 2023 har det været muligt for Bornholms Energi & Forsyning at tilføre afkast fra kommercielle midler til både fjernvarme, vand og spildevand, på samlet 22 millioner kroner. Det er penge, der direkte skaber værdi for bornholmerne og er med til at holde priserne i ro, på trods af at selskabets udgifter stiger, siger direktøren.

 

- Det er vi stolte af, og det er med til at understrege, hvad vi kan, når vi har et godt økonomisk fundament. Og det gælder også på lang sigt, siger Claus M. Andersen og fortsætter:

- I de kommende år vil vi på forskellig vis lede efter flere af disse muligheder, hvor de forskellige sektorer supplerer hinanden, de såkaldte sektorkoblingsmuligheder, når vi foretager investeringer, netop med henblik på at skabe direkte besparelser for bornholmerne. Derudover ser vi ind i store investeringer i vores spildevandsinfrastruktur de kommende mange år, vi øger investeringerne i lagrings-teknologi, for vi skal finde ud af, hvordan vi kan lagre energien fra sol og vind, Bornholm skal have en fossilfri energiproduktion, og så skal vi også have økonomi til at gribe de muligheder som Energiø Bornholm genererer.

 

I den forbindelse begyndte Bornholms Energi & Forsyning sidste år at undersøge, hvordan den overskudsvarme, der kommer fra både energiøens transformeranlæg og fra et eventuelt fremtidigt Power-To-X-anlæg, kan udnyttes. I stedet for at overskudsvarmen ”går op i røg”, så kan den i stedet ledes direkte ud i bornholmernes fjernvarmenetværk, fortæller Claus M. Andersen.

 

- Det er både smart set i et miljøperspektiv, men det er også smart for bornholmernes pengepung. Men det er klart, at hvis vi vil realisere sådan et set-up, så kræver det, at vi har noget at stå imod med. Og det er 2023-regnskabet med til at sikre, siger han og slutter:

 

- Med det her regnskab står vi et rigtig godt sted i forhold til at kunne træffe de nødvendige og langsigtede beslutninger. Dem der giver mest mulig værdi både for Bornholm, bornholmerne – og for vores fælles fremtid.

 

 

Download Årsrapport og ESG 2023

 

 

FAKTA OM BORNHOLMS ENERGI & FORSYNING

Bornholms Energi & Forsyning A/S består af et holdingselskab og seks datterselskaber. De tre af selskaberne er kommercielle, det gælder Bornholms Energi og Forsyning A(S, Bornholms Energi A/S og Bornholms El-Produktion A/S, hvor Bornholm El-Produktion A/S’ aktiviteter indenfor varmeproduktion dog er underlagt varmeforsyningslovens hvile-i-sig-selv principper. Disse selskaber må tjene penge på de kommercielle aktiviteter. Bornholms Vand A/S, Bornholms Varme A/S og Bornholms Spildevand A/S er hvile-i-sig-selv selskaber. I disse må Bornholms Energi & Forsyning ikke tjene penge, da de er underlagt hvile-i-sig-selv regulering af Forsyningstilsynet og Forsyningssekretariatet (fremover Vandtilsynet). Bornholms Energi & Forsyning-koncernen er 100% ejet af Bornholms Regionskommune og bestyrelsen udpeges delvist politisk.

 

 

 

 

 

 

Her kan du følge både strømproduktion og strømforbrug på Bornholm. Animationen er en del af PowerLabDK, som bor hos Danmarks Tekniske Universitet. Grundlaget for animationen er et avanceret stykke software, som kan simulere, hvordan energisystemer fungerer under forskellige forudsætninger: Hvad skal der f.eks. med vores muligheder, hvis Bornholm får et anlæg, der kan producere brint? Hvad sker der f.eks. med varmeforsyningen, hvis Energiø Bornholms overskudsvarme pumpes ind i vores fjernvarmenet?

 

Se animationen

Dagens variable elpriser på Bornholm

TimeEnergi: Inklusiv køb af strøm på elbørsen + spottillæg, bidrag til det danske elnet (Energinet), nettarif (transport af strøm - TREFOR El-net Øst), energiafgifter og moms til staten. Eksklusiv abonnementer. Bemærk: Priserne for den kommende dag opdateres hver dag omkring klokken 14.00.