Spring navigation over

 

Vi holder ferielukket i Nexø i ugerne 27 til 32. Henvendelse kan ske fysisk til kontoret i Rønne på Skansevej 2, eller på mail kundeservice@beof.dk eller telefon 56 900 000.

Senest nyt og varslinger

Læs mere om de bornholmske lærlinge her 

 

Har du en el-aftale med Bornholms Energi & Forsyning, så får den nu en opdatering. Den bliver mere tidssvarende og nemmere at forstå for dig som kunde. På nogle af aftalerne vil der kunne opnås rabat og lavere priser. Samtidig oprettes der en ny udlodningspulje, som skal bakke op om miljøet samt idræts- og kulturlivet på Bornholm.

 

Den 1. juli 2024 får kunderne hos Bornholms Energi & Forsyning nye el-aftaler at vælge mellem. Indholdet minder om de gamle, men med flere små justeringer.

 

- Vi vil gerne gøre det mere enkelt for vores kunder at forstå, hvad de forskellige el-aftaler indeholder, derfor har vi justeret lidt på indholdet og givet dem nye navne, siger Tania Schrøder Thøgersen, der er afdelingschef for Kunder og Kommunikation, i Bornholms Energi & Forsyning.

 

To velkendte el-aftaler og en ny
De to velkendte el-aftaler, der har henholdsvis variabel og fast elpris, får nye navne og justeres.

 

 

 

Det variable el-aftale, der indtil 1. juli hedder, Det frie valg, udgår og privatkunder, som har denne el-aftale i dag, bliver automatisk flyttet til den nye el-aftale, der hedder TimeEnergi. Det hedder den, fordi kundernes pris er variabel og varierer time for time.

 

Bornholms Energi & Forsyning sætter samtidig prisen ned på det såkaldte spottillæg, den del af kundes samlede elpris, der bl.a. dækker Bornholms Energi & Forsynings handelsgebyr. Spottillægget reduceres fra 10 øre til 6,25 øre, et fald på 37,5%. Samtidig får de kunder, der har et stort el-forbrug, fordi de måske har en el-bil eller en varmepumpe, yderligere rabat på spottillægget.

 

Den el-aftale med fast pris, der indtil 1. juli hedder Det enkle valg, udgår, og kunderne bliver automatisk overført til MånedsEnergi. Den nye aftale kaldes MånedsEnergi idet elprisen pr. kWh er fast en måned ad gangen. I stedet for at prisen fastsættes for tre måneder ad gangen som i den gamle el-aftale, så bliver den fremover prissat hver måned. Og det er der en god grund til, forklarer Tania Schrøder Thøgersen:

 

- For at kunne tilbyde vores kunder en fast elpris, så køber vi elektriciteten løbende i perioden inden den bliver brugt. Det betyder, at vi løber en risiko, når vi køber el. For vi risikerer både at indkøbe for meget og til for høj en pris. Når vi gør perioden kortere, så bliver vores risici markant mindre, og det kommer vores kunder til gode. Vi forventer, at det kommer til at betyde lavere priser for de af vores kunder, der fortsat vil have en fast pris, men de bedste priser – over tid - forventer vi dog at kunne tilbyde med TimeEnergi.

 

I forbindelse med opdateringen af de to kendte el-aftaler, lancerer Bornholms Energi & Forsyning også en ny el-aftale, SamletEnergi, som er for private kunder, der har flere forbrugssteder. Det kan for eksempel være, at man udover sin bolig har et sommerhus eller en pendlerbolig ovre. De kunder vil fremover kunne samle alle elregninger på én opkrævning. Det betyder en årlig besparelse på 240 kroner pr. forbrugssted, der bliver sammenlagt.

 

 

Kunder får indflydelse på ny pulje, der skal støtte på Bornholm
Bornholms Energi & Forsyning har i en årrække støttet fritids- og foreningslivet på Bornholm, lige fra Wonderfestiwall, Folkemødet, Etape Bornholm til Ungdomsfodbolden på Bornholm. Med de nye el-aftaler vil Bornholms Energi & Forsynings el-kunder nu få indflydelse på hvilke initiativer, der skal have en hjælpende hånd.

 

- Som kunde er man nemlig automatisk med til at bidrage til en nyoprettet udlodningspulje, der skal støtte miljøet samt idræts- og kulturlivet på Bornholm, fortæller direktør Claus M. Andersen. 

 

- Som en stor fællesejet virksomhed på Bornholm, vil vi gerne skabe ”Mere Bornholm”. Det vil sige, at vi gerne vil bidrage til at gøre Bornholm til et endnu bedre sted at bo og være. Det gør vi på mange måder, ved blandt andet at levere sikker og effektiv forsyning på Bornholm og ved at være med til at skabe vækst og arbejdspladser her på øen. Men det gør vi også gennem forskellige samarbejdsaftaler og sponsorater. Nu åbner vi så også for denne nye udlodningspulje, hvor vi inddrager vores kunder, så de kan være med til at bestemme hvilke initiativer, der skal have en hånd i ryggen her på Bornholm, siger han.

 

El-kunderne skal stemme fire gange om året. Den nye pulje udlodder en halv million kroner hvert år.

 

Der er også justerede el-aftaler til erhverv.

 

Læs mere om el-aftalerne her til private og til erhverv: https://www.beof.dk/2024

 

 

 

24.05.2024: Pressemeddelelse


Tre lygtepæle i Rønne kan nu oplade din el-bil

 

Tre lygtepæle i den gamle bydel i Rønne har lagt krop til en transformation og kan nu oplade din elbil samtidig med, at de sørger for lys i gaden. Det er Bornholms Energi & Forsyning, der står for projektet i samarbejde med Bornholms Regionskommune og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet skal gøre det nemt for bornholmere at være en del af den grønne omstilling.

 

Nu kan borgere og besøgende i den gamle bydel i Rønne oplade deres elbil i en lygtepæl. Tre lygtepæle er nemlig blevet indviet tidligere på ugen, fordi de er blevet ombygget, så de nu også kan bruges som ladestandere.

 

Sammen med Danmarks Tekniske Universitet og Bornholms Regionskommune tester Bornholms Energi & Forsyning, hvorvidt det giver mening at bruge lygtepæle som ladestandere til elbiler.

 

- Vi vil gerne undersøge om det er muligt at udnytte den ekstra el-kapacitet, der er til rådighed i lygtepælene. På den måde kan vi undgå at grave den gamle bydel op og lægge nye kabler for at imødekomme, det stigende behov for lademuligheder, vi forventer i fremtiden, siger Claus M. Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

 

Formålet med forsøget er at finde ud af, hvordan beboere i ældre bydele, som ikke kan parkere på egen grund, alligevel kan oplade deres elbiler tæt på deres hjem.

 

- Vi ved, at folk, der har elbiler, gerne vil lade dem op tæt på, hvor de bor. Derfor håber vi, at det her forsøg vil gøre det nemt for bornholmere og besøgende på Bornholm, at være en del af den grønne omstilling, siger Claus Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

 

 

Claus M. Andersen sætter sin en elbil til opladning. Foto: Bornholms Energi & Forsyning

 

 

Bornholmerforsøg til hele verden
Der er lignende forsøg andre steder i verden, blandt andet i England, ikke desto mindre har projektet et stort potentiale, siger Chresten Træholt, der er lektor og som varetager projektet på DTU.

 

- Hvis borgerne tager ladestanderne til sig, kunne man forvente, at også andre ø-samfund og gamle bykerner i Danmark såvel som i resten af verden ville bruge teknologien. På den vis har projektet nogle store perspektiver, siger han.

 

De tre ladestandere kan hver især oplade med 3,8 kW, hvilket betyder, at det tager noget længere tid end normalt at nå en fuld opladning af sin bil. En sådan forventes at tage en nat.

 

Prisen på en opladning vil dog være billigere end normalt, da Bornholms Energi & Forsyning ikke må tjene penge i forsøgsperioden.

 

Projektet er støttet af Vissingfonden.

 

Projektforløb
De tre lygtepæle står på hhv. Dampmøllegade 29 - 31, Møllegade 19 og Smedegade 10 - 12 i Rønne. De er klargjort og fungerer nu også som opladere til elbiler. Der er optegnet en parkeringsbås ud for hver af dem. Testperioden varer omkring otte måneder.

 

 

Har du spørgsmål til pressemeddelelsen eller andet praktisk så kontakt

Katja Hemming Hansen, kommunikationsansvarlig, Bornholms Energi & Forsyning, mobil: 3131 7009.

08.05.2024

 

 

Bornholms Energi & Forsyning udvider direktionen og ændrer i ledelsen med stærke hjemvendte bornholmere

 

Bornholms Energi & Forsyning har udvidet direktionen og foretaget ændringer i ledelsen, for at stå endnu stærkere til en fremtid med flere store udviklingsprojekter. Det gælder for eksempel transformationen af kraftvarmeværket i Rønne og udvikling af de muligheder som Energiø Bornholm bringer. Direktør Claus Andersen er optimistisk på Bornholms vegne.

 

Bornholms Energi & Forsyning har udvidet direktionen og ændret i ledelsen per 1. maj med stærke profiler, der alle tre er hjemvendte bornholmere.

 

Koncernens økonomichef, Jonas Krøier Hansen, er blevet udnævnt til økonomidirektør/CFO og direktionsassistent, Julius Kofoed, er udnævnt til chef for kommerciel infrastruktur. Sofie Persson, der kommer fra en stilling som kontorchef i Beskæftigelsesministeriet, er fra 1. august ansat som leder for direktionssupport.

 

For alle tre gælder det, at der er tale om hjemvendte bornholmere med stærke professionelle kompetencer, der skal være med til at lede selskabet ind i en spændende fremtid.

 

Bornholms Energi & Forsyning skal i de kommende år balancere hensynet til både en fortsat effektiv daglig drift og en række større udviklingsprojekter i flere af forsyningsselskaberne. For eksempel skal der etableres en ny struktur for renseanlæggene på Bornholm, der skal foretages investeringer i vedvarende energianlæg og derudover, skal det centrale kraftvarmeværk i Rønne transformeres, så det kan få en ny rolle i energisystemet i forbindelse med etableringen af Energiø Bornholm. Det kræver nye kompetencer og en øget eksekveringskraft.

 

- På hver deres felt vil Jonas, Julius og Sofie styrke Bornholms Energi & Forsyning og sikre, at vi har de rigtige kompetencer til at lede selskabet på den rejse, vi skal ud på. Vi har nu sat et kompetent hold, der skal lede Bornholms Energi & Forsyning i de kommende år, og jeg glæder mig meget til samarbejdet med de tre nye, stærke profiler, sammen med den øvrige ledelse og de dygtige medarbejdere i Bornholms Energi & Forsyning, udtaler adm. direktør Claus Andersen.

 

Bornholms Energi & Forsyning skaber nye arbejdspladser og skal tiltrække talent til Bornholm
Bornholms Energi & Forsynings mål er at skabe udvikling, vækst og arbejdspladser på Bornholm. Øen står overfor markante muligheder i forbindelse med etableringen af Energiø Bornholm, og for at kunne gribe dem, får forsyningsvirksomheden brug for at oprette nye stillinger og kunne tiltrække den nødvendige arbejdskraft til at besætte dem.

 

- Vi har brug for dygtige mennesker, til at drive Bornholms udvikling i de kommende år. Det kræver to ting – at der er nogen, der har lyst til at flytte til øen, eller måske tilbage til øen – og, at vi formår at skabe nogle attraktive arbejdspladser. Jeg er stolt over, at vi i Bornholms Energi & Forsyning har formået at skabe nogle rammer, der kan tiltrække så stærke profiler. At der er tale om tre hjemvendte bornholmere, som efter gode uddannelser og en række spændende jobs ’ovre’ flytter retur til øen med familien, gør jo bare historien endnu bedre. Det gør mig optimistisk på øens udviklings vegne, siger Claus Andersen.

 

En økonomidirektør med bornholmske rødder
Der er kun én af de nye ledere, der kommer udefra, nemlig Sofie Persson, de to andre er hentet hos Bornholms Energi & Forsyning selv. Heriblandt den nye økonomidirektør.

 

- Efter i en årrække at have løftet rollen som økonomichef i Bornholms Energi & Forsyning er det for mig et naturligt næste skridt at tage endnu mere ansvar for selskabets udvikling og træde ind i direktionen, siger Jonas Krøier Hansen, og fortsætter:

 

- Jeg er glad for den tillid, som bestyrelsen har vist mig og ser frem til træde ind i den nye rolle, hvor det er helt afgørende, at vi lykkes med at skabe værdi for bornholmerne ved fortsat at drive selskabet så effektivt som muligt, men også ved at sikre, at vi er klar til fremtiden.

 

Den adm. direktør og den nye økonomidirektør har arbejdet sammen siden Claus Andersen tiltrådte 1. januar 2021.

 

- Jeg har nu i tre et halvt år haft et tæt samarbejde med Jonas og er derfor meget opløftet over at kunne fortsætte det gode samarbejde i en endnu tættere konstellation. Jonas vil være en meget dygtig økonomidirektør, som jeg er sikker på, vil have en økonomisk sikker hånd på rattet i Bornholms Energi & Forsynings fortsatte positive udvikling, slutter Claus Andersen.

 

 

Jonas Krøier Hansen
Jonas er uddannet cand.merc.aud og har siden 2017 været ansat i Bornholms Energi & Forsyning, senest i en stilling som økonomichef. Jonas har tidligere været ansat hos KPMG, Georg Jensen og NKT. Jonas er bosat i Rønne med sin hustru og tre børn.

 

Julius Kofoed
Julius er uddannet cand.polit og har siden 2021 været ansat i Bornholms Energi & Forsyning , senest i en stilling som Direktionsassistent. Julius har tidligere været ansat i Dansk Energi (nu Green Power Denmark) og Deloitte. Julius er bosat i Svaneke med sin hustru og tre børn.

 

Sofie Persson
Sofie er uddannet cand.scient.pol og er ansat i Bornholms Energi & Forsyning per 1. august 2024. Sofie kommer fra en stilling som kontorchef i Beskæftigelsesministeriet. Sofie har tidligere haft stillinger både som fuldmægtig, departementschefsekretær samt ministersekretær i ministeriet, ligesom Sofie har erfaring fra Christiansborg og en udstationering i Bruxelles. Sofie er flyttet til Svaneke i februar 2024, hvor hun bor med sin mand og to børn.

 

 

Den samlede chefgruppe udgør per 1. maj 2024
Claus. M. Andersen, adm. direktør
Jonas Krøier Hansen, økonomidirektør
Julius Kofoed, afdelingschef for kommerciel infrastruktur
Ole Dissing, afdelingschef for forsyning
Jeppe Eimose Waagstein, afdelingschef for forretningsudvikling
Tania Schrøder Thøgersen, afdelingschef for kunder & kommunikation

 

Om Bornholms Energi & Forsyning
Vi leverer sikker og effektiv produktion og forsyning af strøm, vand, varme og spildevand til bornholmerne.  Men lige så vigtigt for os er det at understøtte det bornholmske samfunds udvikling - også i fremtiden. Derfor arbejder vi hver dag på at udvikle morgendagens grønne energisystem. Det gør vi sammen med en række af verdens største organisationer og internationalt førende forskere med Bornholm i centrum som anerkendt test-ø. Det er vores omkring 150 medarbejdere, der får det til at ske.

 

Kontakt for interview:
Claus M. Andersen, adm. direktør, Bornholms Energi & Forsyning, mobil: 2723 1533

 

Har du spørgsmål til pressemeddelelsen eller andet praktisk så kontakt:
Katja Hemming Hansen, kommunikationsansvarlig, Bornholms Energi & Forsyning, mobil: 3131 7009.

 

 

 

 

Den 26.04.2024: Interessen har været stor, og I løbet af kort tid er arrangementet ”Åbent Varmeværk” blevet fuldt booket. Tæt ved 70 tilmeldte kan lørdag se frem til at opleve, hvordan det fungerer, når Bornholms Energi & Forsyning producerer grøn bornholmsk fjernvarme.

 

På lørdag slår Nexø Halmvarmeværk dørene op for bornholmere og andre interesserede.

 

Og der er tilsyneladende stor interesse for at se, hvordan Bornholms Energi & Forsyning producerer bæredygtig fjernvarme i Nexø. For tilmeldingerne er strømmet ind i et omfang, så arrangementet ”Åbent Varmeværk” er fuldt booket.

 

Og det glæder direktør Claus M. Andersen.

 

- Det er utrolig dejligt, at så mange lokale har lyst til at komme og se, hvad vi laver. Og det er, blandt andet, derfor vi gør det, fortæller han og fortsætter:

 

- Vi vil gerne have, at bornholmerne oplever, at vi er tilgængelige, og at vi gerne vil svare på deres spørgsmål. Det gør vi på mange måder, som nu hvor vi for eksempel også har åbnet for kundeservice i Nexø, og som når vores kunderådgivere tager rundt på øen i vores campingvogn. Og Åbent Varmeværk, er så en anden måde at være tilgængelige på.

 

Direktøren står i øvrigt selv til rådighed for at svare på spørgsmål, mens han griller pølser til arrangementet på lørdag.

 

- Det er jeg faktisk ret skrap til, så man kan godt begynde at glæde sig, siger han med et grin.

 

Lokalt produceret halm bliver til fjernvarme
Nexø Halmvarmværk laver grøn fjernvarme udelukkende af bornholmske landmænds halm.

Alle Bornholms Energi & Forsynings fjernvarmedeklarationer er grønne, det betyder produktion af varme med et minimalt udslip af CO2.

BEOF leverer fjernvarme til flere end 6.700 adresser på Bornholm fra fem varmeværker.

Det er på lørdag den 27. april mellem 10-13 at varmeværket byder indenfor.

 

 

FAKTA OM ARRANGEMENTET

- Rundvisning på halmvarmeværket.

- Histori­en: Fra halm til varme, fra aske til korn, fra korn til halm, fra halm til varme.

- Stil spørgsmål til vores fjernvarmeeksperter om, hvordan du bliver tilkoblet den lokale fjernvarme

- Hør om projektet Fleksibel Fjernvarme Bornholm, der er vinder af Energy Cluster Denmarks innovationspris 2023.

- Fjernvarmequizzer og meget mere.

 

Det er gratis at deltage, og Bornholms Energi & Forsyning er vært på dagen. Bornholms Energi & Forsyning byder på kaffe og en basse til rundvisningen og slutter arrangementet af med en grillpølse og lidt koldt at drikke.

 

 

SE HVORDAN VI PRODUCERER VARME MED MINIMALT CO2-UDSLIP

https://www.beof.dk/privat/vores-varme/vaerd-at-vide/vores-varme-99-98-vedvarende-energi

 


Bornholms Energi & Forsyning med overskud: 22 millioner går tilbage til bornholmerne

 

2024.04.22: Bornholms Energi & Forsyning Holding A/S lander et samlet overskud på lige over 83 millioner kroner i 2023. Et overskud der, ifølge direktøren, er afgørende for, at selskabet kan ruste sig til at kunne foretage de massive investeringer, der er behov for, for at lykkedes med fremtidens grønne energiforsyning på Bornholm. Et overskud der samtidig sender 22 millioner tilbage til bornholmerne. Derfor er der stor tilfredshed med resultatet i forsyningsselskabet.

 

- Jeg er meget tilfreds og meget stolt af mine medarbejdere, siger en glad direktør i Bornholms Energi & Forsyning A/S, Claus M. Andersen, om regnskabet for 2023. Og forpersonen i selskabets bestyrelse stemmer i:

 

- Det er et regnskab, der er al mulig grund til at være tilfreds med, siger Helle Munk Ravnborg.

 

For 2023 har været et godt år med et samlet overskud på lige over 83 millioner, hvor forsyningsselskabet har opnået solide overskud i de to kommercielle selskaber, Bornholms El-produktion A/S og Bornholms Energi A/S.

 

- Vi har fået genskabt værdierne i Bornholms Energi A/S ovenpå en række år med tab på grund af energikrisen, vi har fortsat en stærk indtjening i Bornholms El-produktion A/S, og vi har fået et flot afkast på vores formue. Så vi har generelt en sund økonomi i vores selskaber, siger direktøren, der mener, at netop det er tvingende nødvendigt.

 

- Vi er forskånet for at have kommercielle ejere, der skal have udbetalt udbytte, derfor kan vi bruge vores overskud til at investere i tiltag, der medvirker til at holde priserne nede for bornholmerne, og som styrker vores forsyning på Bornholm både nu og i fremtiden.

 

Overskuddet skal skabe nye muligheder for Bornholm

Som et eksempel på en investering, der gavner flere formål, nævner Claus M. Andersen, at Bornholms Energi & Forsyning er i færd med at sætte batterier og solceller op på flere af selskabets vandværker. Et tiltag, der skal sikre at nødforsyningen drives af vedvarende energi, men som også tjener penge til vandværkerne, da batterierne leverer såkaldte ”balanceydelser”, der kan sælges på el-markedet. Noget tilsvarende gør sig gældende på varmeværket i Østerlars.

 

- Det holder både prisen nede for varmekunderne samtidig med, at vi gavner naturen og klimaet, siger Helle Munk Ravnborg.

 

I 2023 har det været muligt for Bornholms Energi & Forsyning at tilføre afkast fra kommercielle midler til både fjernvarme, vand og spildevand, på samlet 22 millioner kroner. Det er penge, der direkte skaber værdi for bornholmerne og er med til at holde priserne i ro, på trods af at selskabets udgifter stiger, siger direktøren.

 

- Det er vi stolte af, og det er med til at understrege, hvad vi kan, når vi har et godt økonomisk fundament. Og det gælder også på lang sigt, siger Claus M. Andersen og fortsætter:

- I de kommende år vil vi på forskellig vis lede efter flere af disse muligheder, hvor de forskellige sektorer supplerer hinanden, de såkaldte sektorkoblingsmuligheder, når vi foretager investeringer, netop med henblik på at skabe direkte besparelser for bornholmerne. Derudover ser vi ind i store investeringer i vores spildevandsinfrastruktur de kommende mange år, vi øger investeringerne i lagrings-teknologi, for vi skal finde ud af, hvordan vi kan lagre energien fra sol og vind, Bornholm skal have en fossilfri energiproduktion, og så skal vi også have økonomi til at gribe de muligheder som Energiø Bornholm genererer.

 

I den forbindelse begyndte Bornholms Energi & Forsyning sidste år at undersøge, hvordan den overskudsvarme, der kommer fra både energiøens transformeranlæg og fra et eventuelt fremtidigt Power-To-X-anlæg, kan udnyttes. I stedet for at overskudsvarmen ”går op i røg”, så kan den i stedet ledes direkte ud i bornholmernes fjernvarmenetværk, fortæller Claus M. Andersen.

 

- Det er både smart set i et miljøperspektiv, men det er også smart for bornholmernes pengepung. Men det er klart, at hvis vi vil realisere sådan et set-up, så kræver det, at vi har noget at stå imod med. Og det er 2023-regnskabet med til at sikre, siger han og slutter:

 

- Med det her regnskab står vi et rigtig godt sted i forhold til at kunne træffe de nødvendige og langsigtede beslutninger. Dem der giver mest mulig værdi både for Bornholm, bornholmerne – og for vores fælles fremtid.

 

 

Download Årsrapport og ESG 2023

 

 

FAKTA OM BORNHOLMS ENERGI & FORSYNING

Bornholms Energi & Forsyning A/S består af et holdingselskab og seks datterselskaber. De tre af selskaberne er kommercielle, det gælder Bornholms Energi og Forsyning A(S, Bornholms Energi A/S og Bornholms El-Produktion A/S, hvor Bornholm El-Produktion A/S’ aktiviteter indenfor varmeproduktion dog er underlagt varmeforsyningslovens hvile-i-sig-selv principper. Disse selskaber må tjene penge på de kommercielle aktiviteter. Bornholms Vand A/S, Bornholms Varme A/S og Bornholms Spildevand A/S er hvile-i-sig-selv selskaber. I disse må Bornholms Energi & Forsyning ikke tjene penge, da de er underlagt hvile-i-sig-selv regulering af Forsyningstilsynet og Forsyningssekretariatet (fremover Vandtilsynet). Bornholms Energi & Forsyning-koncernen er 100% ejet af Bornholms Regionskommune og bestyrelsen udpeges delvist politisk.

 

 

 

 

 

 

Den 1. april overgår TREFOR Elnet Øst til sommerhalvårets nettariffer. Tarifferne gælder indtil 1. oktober, hvor vintertarifferne træder i kraft igen. Nettarifferne udgør en del af din samlede elregning sammen med elprisen, energiafgift, bidrag til Energinet.
         
         
Sommertariffer        
  00-06 06-17 17-21 21-00
01.04.2024 0,24 0,36 0,95 0,36
         
         
         
Vintertariffer
(gældende)
       
         
  00-06 06-17 17-21 21-00
  0,24 0,73 2,18 0,73
         

Når 150 rønneboer åbner postkassen i løbet af tirsdag, så ligger der en hilsen fra Bornholms Energi & Forsyning. For i området omkring Dampmøllegade, Møllegade og Smedegade skal tre lygtepæle i et forsøg også fungere som ladestandere for elbiler.

 

Læs artiklen

19. februar 2024

Det bornholmske spildevand bidrager kun med en mindre del af den samlede kvælstofudledning på Bornholm. Det er landbruget, der udleder den største mængde, viser tal fra Miljø – og Fødevareministeriet.

 

Læs mere her

PRESSEMEDDELELSE

 1. december 2023

 

Elprisen falder i første kvartal i 2024

 

Bornholms Energi & Forsyning melder om et fald på hele 20 øre pr. kWh for kunder med kvartalsprisproduktet Det Enkle Valg. Prisen falder fra 1,56 kr. til 1,36 kr./kWh i januar, februar og marts.

 

”Vi glæder os over, at elpriserne de seneste kvartaler har været for nedadgående. De seneste to kvartaler er den rene elpris faldet støt. Vi ser det som et udtryk for, at markedet er ved at stabilisere sig oven på sidste års store prisstigninger”, udtaler Tania Thøgersen, afdelingschef for kundeservice, salg og marketing i Bornholms Energi & Forsyning – og fortsætter:

 

”Vi forventer også, at de af vores kunder, der har valgt det variable timeprisprodukt, Det Frie Valg, fremadrettet vil opleve lavere og mere stabile priser.”

 

”De seneste tre måneder har det Det Frie Valgs elpris i gennemsnit ligget under 0,8 kr./kWh inkl. spottillæg. Det Frie Valg har således været markant billigere end kvartalspris-produktet Det Enkle Valg, når vi holder nettariffer, elafgifter og bidrag til Energinet ude af ligningen.

 

”Vi er klar over, at elmarkedet kan være svært at følge med i. Hvis man har brug for gode råd eller vejledning til valg af elprodukt eller spørgsmål til elregningen, er man altid velkommen til at kontakte vores kundeservice,” afslutter Tania Thøgersen.

 

Ikke alt bliver billigere

Der er dog lidt skår i glæden over de faldende elpriser.

Både Energinet og TREFOR El-net Øst hæver priserne pr. 1. januar 2024.

Energinet, som er overordnet ansvarlig for energisystemet i Danmark, hæver deres tarif med 1,6 øre pr. kWh, samtidigt med at de indfører et årligt abonnement på 225 kr.

Dertil kommer, at Trefor Elnet Øst, der driver selve elnettet på Bornholm, hæver prisen på selve transporten af strømmen i det nye år.

https://www.beof.dk/privat/el/tekster-strom/nettariffer-vinteren-2023-24

 

Den samlede afregningspris er sammensat af flere forskellige elementer – betaling for el, betaling for transport, afgifter til staten samt moms, samt abonnementer. Man kan læse mere om sammensætningen af elregningen på beof.dk.

 

 

For yderligere information:

Klaus Vesløv, kv@beof.dk, telefon 20201512

 

Bornholms Energi & Forsyning har en spildevandsledning mellem Balka og Nexø, som i dag går igennem naturområdet Balka Lyng. Da ledningen er gammel, og vi har oplevet brud på den, så vil vi nu etablere en ny ledning.

 

Den nye ledning graves ned i Skansevej i Balka-enden og i cykelstien mellem Balka og Nexø. Den nye ledning reducerer risikoen for brud og øger dermed forsyningssikkerheden. 

 

 

I samme ombæring renoverer vi pumpestationen i Balka med en ny top og to nye pumper. Sammen med den nye og større ledning, vil vi kunne flytte mere spildevand fra Balka til Nexø. Det vil reducere risikoen for overløb til havet ved Balka. Renoveringen af pumpestationen vil også forbedre vores arbejdsmiljø, da det vil blive muligt at betjene pumpestationen fra terræn i stedet for at skulle ned i den.

 

Gravearbejdet vil starte omkring den 4. december. Vi begynder ved pumpestationen ved Balka Havn og herefter på Skansevej. Arbejdet forventes at tage seks måneder, heraf 2 måneder på Skansevej og fire måneder til cykelstien. 

 

 

Entreprenør på opgaven er Sellesborg Entreprenørfirma ApS, og de vil stå for planlægning af opgravning og afspærring.

 

Vi håber, I vil have forståelse for de gener gravearbejdet kan komme til at give. Har du spørgsmål og udfordringer i forbindelse med vores gravearbejdet, så tøv ikke med at række ud.

 

Esben Elleby Snitgaard
Projektansvarlig · Teknisk Afdeling
+45 24 83 09 30
ees@beof.dk

 

Derfor introducerer Bornholms Energi & Forsyning El-udsigten

 

Af Claus M. Andersen, Adm. direktør, Bornholms Energi & Forsyning

 

Måske har du allerede lagt mærke til El-udsigten her i Tidende?

Bornholms Energi & Forsyning vil de næste seks måneder indrykke vores El-udsigt i Tidende for at give alle bornholmere et godt overblik over elprisen – hver dag og time for time.  El-udsigten kan ses både online og i den trykte avis.

 

Spørgsmålene kan være mange

Hvornår er elprisen lav? Hvad kan jeg selv gøre for at spare eller flytte mit forbrug? Hvorfor stiger priserne om aftenen? Hvornår er det billigst at oplade min elbil? Alle disse spørgsmål – og mange flere - får vi dagligt i vores Kundeservice. Selvom interessen for elprisen er løjet lidt af oven på energikrisen, er den stadig stor, og vi oplever, at mange har en oprigtig interesse i at optimere sit elforbrug. Derfor har vi skabt El-udsigten.

 

El-udsigten viser elprisen time for time i tidsrummet 06.00-05.00, og vi opdaterer hver dag kl. 14.00. (fredag sker opdateringen kl. 13.00). Sammen med dagens priser kommer vi også med konkrete sparetips og anbefalinger til, hvad du selv kan gøre for at spare og optimere dit elforbrug fx hvornår det bedst betaler sig at sætte vaske- og opvaskemaskinen i gang.

 

I El-udsigten kan du også altid se, hvad prisen er sammensat af, dvs. selve elprisen, afgifter til staten og net-tariffen til Trefor El-net Øst, der er det beløb, du betaler for at få transporteret din el i elnettet.

 

Dit forbrug smitter af på den grønne omstilling

Billig el er som regel lig med grøn el. Både du, klimaet og Bornholm vinder, når du går efter den billige el, for når prisen er lav, er det oftest grøn elektricitet, der kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller og solceller, og derfor har en lavere udledning af CO2.

 

Mange bornholmere har allerede en variabel elpris i dag og kan med fordel kaste et blik på El-udsigten fra i dag. Har du derimod vores produkt, hvor prisen fastsættes et kvartal ad gangen, vil det kræve et skifte, for at du også med gevinst kan optimere dit forbrug, og der kan være penge at spare på elregningen, når du bruger el på de rigtige tidspunkter.

 

Du er altid velkommen til at kontakte vores Kundeservice for en konkret snak om, hvad der er den rigtige løsning for dig.

 

Mere info på beof.dk

Når du ser nærmere på El-udsigten her i Tidende, så skal du vide, at dagens sparetip kun er ét ud af mange. På beof.dk har vi samlet endnu flere tips og tricks til, hvordan du kan optimere dit elforbrug.

 

Jeg håber, du vil nyde El-udsigten. Den er grøn og flot!

 

Bornholms Energi & Forsyning lukker onsdag klokken 08.30 for fjernvarmen til Aarsdale, Svaneke og Listed.

 

10.10.23 Vi har konstateret en fejl på transmissionsledningen mellem Nexø varmeværk og Aarsdale pumpestation. Fejlen skal udbedres nu, inden varmesæsonen for alvor går i gang. Det betyder, at både Aarsdale, Svaneke og Listed kommer til at være uden fjernvarme i 8-10 timer.

 

 • Udbedringen kræver en del gravearbejde. Det tager desværre sin tid. Vi gør det så hurtigt, vi kan og vi vil gerne på forhånd beklage eventuelle ulemper, som vores arbejde medfører, siger Jakob Madsen, afdelingsleder decentral fjernvarme.

 

 

 

Evt. yderligere oplysninger

 

Kommunikationschef

Klaus Vesløv

+45 20 20 15 12

kv@beof.dk

 

 

 

 

1. januar 2024 stiger stiger fjernvarmen. Det første synlige udtryk bliver den aconto-opkrævning, der rammer vores kunder omkring 1. februar 2024.

 

Stigningen skyldes, at prisen på brændsler som halm, flis og strøm er steget markant. Derudover begrænsede Bornholms Varme sidste år prisstigningen for at understøtte vores kunder, som under energikrisen oplevede stigende energipriser på især el. 

 

Bornholms Varme er et ’hvile i sig selv-selskab’. Det betyder, at vi hverken må generere over- eller underskud set over en årrække, og derfor skal vi tilpasse priserne for at sikre balance.

 

Fjernvarmeprisen er sammensat af 3 elementer:

 • En del af prisen er variabel og afhænger af forbrug.
 • En rumafgift, der afhænger af størrelsen på boligen.
 • Et abonnement, der dækker de faste omkostninger til måler og administration.

Den nødvendige prisstigning gennemføres ved at rumafgiften hæves fra 30 kr./m2 til 43 kr./m2.

 • For en typisk lejlighed på 75 kvm vil det konkret betyde en samlet årlig stigning på 975 kr. incl. Moms (6,1%), svarende til ca. 80 kr. pr. måned.
 • For en gennemsnitlig husstand på 130 kvm vil det betyde en prisstigning på 1.690 kr. årligt incl. Moms (8,5%), svarende til ca. 140 kr. om måneden.

 

Hjælp til selvhjælp – hvis du vil spare

Hvis du gerne vil spare på varmen, er der hjælp at hente. Læs alle vores tips og tricks til at spare på varmeregningen her på siden.

 

 • Indstil dine radiatorer, så de er varme i toppen, men kolde i bunden,
 • Indstil radiatorer i samme rum til den samme temperatur,
 • Hold døren lukket mellem rum, hvor du vil have forskellige temperaturer,

 

Synspunkt i Bornholms Tidende den 25.08.2022.

 

Nye veje er nødvendige,
når vi skal håndtere vores spildevand

 

Spildevand er ikke noget, vi taler meget om, men verden ændrer sig hastigt, og i dag er der behov for, at vi investerer i nye tiltag – også når det handler om spildevand.

 

Af Claus M. Andersen, administrerende direktør, Bornholms Energi & Forsyning

 

Bornholms Regionskommune er myndighed på spildevandsområdet og er i fuld gang med at udarbejde og behandle en spildevandsplan for de kommende år. Det ser vi frem til, fordi det giver en fælles retning for de mange tiltag og indsatser, som Bornholms Energi & Forsyning kommer til at gennemføre.

 

De nye tiltag skal hjælpe os med at håndtere følgerne af klimakrisen og gøre os i stand til at rense spildevandet for affalds- og næringsstoffer – og vi har travlt.

 

Historisk har vi i Danmark nedgravet kloakledninger, og ad den vej har vi transporteret spildevandet væk fra vores toiletter og virksomheder, og indtil 1990 udledte vi tilmed spildevandet direkte i havet. Efter 1990 begyndte vi struktureret at rense spildevandet i renseanlæg, inden det udledes til hav. Det har sikret, at vi har håndteret en stor miljøbelastning forsvarligt. Det skal vi blive ved med, men samtidig skal vi arbejde for at blive endnu bedre; vi skal rense mere og bedre.

 

Vi mærker alle følgerne af klimakrisen. Det mærker vi på Bornholm på flere måder. Blandt andet ved lange tørkeperioder, men også ved at regnen falder intensivt og voldsomt. Det har en konsekvens for den måde, hvorpå vi håndterer vores vand- og spildevandsmængder på Bornholm fremover.

 

Bornholms Energi & Forsyning har skiftet og udbedret mange kloakrør på Bornholm, og det arbejde skal ikke bare fortsætte, det skal intensiveres! Vi står foran en kæmpe opgave, som vil være i gang de næste mange år for at sikre, at vi kan håndtere de gamle og nedbrudte rør og deres manglende kapacitet. Bornholms Energi & Forsyning  har de seneste 5 år investeret over 165 mio. kr. i spildevandshåndtering, og vi forventer, at investeringerne vil stige i de kommende år.

 

I mange år har Danmark separeret regnvandet fra spildevandet ved at grave en ekstra ledning til regnvandet ned. Derfra er regnvandet ledt direkte ud til havet, så vi ikke har både regnvand og spildevand renseanlæggene, som jo også har en begrænset kapacitet. Den løsning virker mange steder, og den skal vi fortsat benytte, men vi må også konstatere, at den ikke alene løser de udfordringer, vi står over for – og ikke nødvendigvis alle steder er den løsning, der har den bedste samfundsøkonomiske værdi.

 

Vi er lige nu i en situation, hvor vi skal sadle om – jeg fristes til at sige, ’mens vi rider’ - fordi udviklingen går stærkt. Vi skal bruge flere greb på samme tid, og ét af de nye og væsentlige greb er, at vi skal forsøge at bremse vandet på vejen mod renseanlæggene. Ad den vej kan vi udnytte kapaciteten på vores renseanlæg endnu bedre – og kan opnå en forbedret miljøeffekt for færre investeringer. Det er sund fornuft.

 

Vi ønsker derfor at investere i metoder til at holde på regnvandet, før det løber i vores kloaksystem, og før det når frem til renseanlæggene. Hvis vi skal holde vandet væk fra vores rør, kræver det flere ting. Vi skal etablere regnbede, engarealer, grøfter eller rekreative tiltag, hvor vandet kan nedsive eller fordampe, og vi skal anvende regnvandet lokalt (LAR-løsninger). Vi vil etablere underjordiske rørbassiner og ændre vores pumpestyring for at forsinke og styre tilstrømningen af det vand, der kommer i vores fællessystemer.

 

Det medfører alt sammen forskellige tiltag, både over og under jorden og på forskellige steder på Bornholm, og det betyder også, at vi undgår at separere kloakker nogle af de steder, hvor det ellers var planlagt.

 

Bornholms Energi & Forsyning  har deltaget i arbejdet med spildevandsplanen, og vi er i den grad klar til at tage arbejdstøjet på, så Bornholm i fremtiden har et velfungerende spildevandssystem, hvor vi både løser de opgaver, som følger med en klimakrise, og efterlever nye og øgede miljøkrav – på den mest økonomiske måde. Naturligvis til gavn for os alle.  

Her kan du følge både strømproduktion og strømforbrug på Bornholm. Animationen er en del af PowerLabDK, som bor hos Danmarks Tekniske Universitet. Grundlaget for animationen er et avanceret stykke software, som kan simulere, hvordan energisystemer fungerer under forskellige forudsætninger: Hvad skal der f.eks. med vores muligheder, hvis Bornholm får et anlæg, der kan producere brint? Hvad sker der f.eks. med varmeforsyningen, hvis Energiø Bornholms overskudsvarme pumpes ind i vores fjernvarmenet?

 

Se animationen

Den 1. januar 2024 indfører Energinet som noget nyt et abonnement og justerer tarifferne, som kommer til at påvirke din elregning. 

Den grønne omstilling øger farten – og mere strøm skal transporteres. Energinets udgifter til at sikre danskerne strøm i stikkontakterne stiger. Derfor justerer Energinet sine priser.

 • Fremover skal ’almindelige forbrugere’ betale et abonnement på 225 kr. om året til Energinet. På din regning vil det figurere som TSO-system abonnement.

 • Fra nytår hæves forbrugstarifferne med 1,6 øre pr. kilowatt-time til 15,63 øre/kWh. 

De danske elforbrugere skal derfor vænne sig til en ny linje på deres elregning: Nemlig systemabonnementet til Energinet.

Energinet har beregnet konsekvenserne af det nye abonnement og de nye tariffer:

 • Forbruger du 1.500 kWh/årligt stiger din udgift til Energinet med 250,00 kr./årligt.

 • Forbruger du 4.000 kWh/årligt stiger din udgift til Energinet med 290,00 kr./årligt.

 • Forbruger du 12.000 kWh/årligt (hus, elbil og varmepumpe) stiger din udgift til Energinet med 420,00 kr./årligt.


Energinet er en statslig myndighed, der ejer og driver den danske energiinfrastruktur. Bornholms Energi & Forsyning har tidligere orienteret om ovenstående ændringer på de udsendte regninger.

Dagens variable elpriser på Bornholm

DET FRIE VALG: Inklusiv køb af strøm på elbørsen + spottillæg, bidrag til det danske elnet (Energinet), nettarif (transport af strøm - TREFOR El-net Øst), energiafgifter og moms til staten. Eksklusiv abonnementer. Bemærk: Priserne for den kommende dag opdateres hver dag omkring klokken 14.00.