Spring navigation over

Koks med betalingsservice

Pengeoverførsler fra Bornholms Energi & Forsyning til vores kunder via Betalingsservice fungerer pt. Ikke 100 procent. Det går især udover vores solcellekunder, men andre overførsler kan også være ramt. Det plejer at gå gnidningsløst, men denne gang er der administrative propper i systemet. Nordea oplyser, at de er klar over problemet og har afsat ressourcer til at udbedre skaden. På nuværende tidspunkt kan Nordea ikke fortælle, hvornår systemet er oppe og køre igen – og vores kunder kan få deres tilgodehavende overført.

 


Dagens variable elpriser

DET FRIE VALG. Dagens all inklusive variable elpris. Gældende for Bornholm. Inklusiv køb af strøm på elbørsen, handelsgebyr, bidrag til det danske elnet (Energinet), nettarif (transport af strøm - TREFOR El-net Øst), energiafgifter og moms til staten. Eksklusiv abonnementer. Priserne opdateres fremadrettet hver dag omkring klokken 14.00.

Intelligent fjernvarme vinder prisen som Årets Innovationsprojekt

24.05.2023: Intelligent fjernvarme vinder prisen som Årets Innovationsprojekt Borgerne i Listed på Bornholm har sammen med flere virksomheder og forskere testet et intelligent fjernvarmesystem i et innovationsprojekt, der er så godt, at Danmarks samlede energiklynge har kåret det som årets bedste i 2023.

 

Pressemeddelelse: Energy Cluster Denmark 

 

Solskinsøen i Østersøen har fået endnu mere at varme sig ved.

 

I forbindelse med Energy Cluster Denmarks årsmøde har alle medlemmer af den samlede energiklynge haft mulighed for stemme på Årets Innovationsprojekt 2023 – og flest har peget på projektet Flexibility Heat Grid Bornholm.

 

Her har Bornholms Energi & Forsyning sammen med teknologivirksomhederne Neogrid Technologies, Utiligize og DTU Elektro testet og demonstreret en ny databaseret styringsmodel, der skal øge effektiviteten af fjernvarmeforbrug, -distribution og -produktion ved at styre fjernvarmeforbruget i en husstand mere intelligent. Det er sket i tæt samarbejde med en række borgere i byen Listed.

 

Målet har været at øge effektiviteten af fjernvarmesystemet og bidrage til den grønne omstilling...

 

Læs hele historien

 

Læs: Fleksibel Fjernvarme Bornholm

 

Læs: Innovationsprisen - et kæmpe skulderklap

 

Læs om testøen Bornholm

 

 

 

Lokalt fjernvarmeprojekt vinder innovationspris

 

24.05.2023: Projektet Fleksibel Fjernvarme Bornholm vandt i dag Energy Cluster Denmarks innovationspris 2023.

 

- Innovationsprisen er et dejligt skulderklap. Vi er stolte og glade. Endnu en gang viser det sig, at ideen om at udnytte Bornholms muligheder som test-ø for energiteknologi er rigtig. Prisen fortæller os, at vi er forrest i feltet, når det gælder udvikling af fremtidens forsyning, vurderer Claus M. Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning...

 

Læs hele historien

 

 

Læs: Fleksibel Fjernvarme Bornholm

 

Læs: Bornholm vinder innovationspris

 

Læs om testøen Bornholm

 

 

Nye og fremtidssikrede vandrør til Nexø

 

12.05.2023 Bornholms Energi og Forsyning er ved at udskifte gamle vandrør på Ndr. Strandvej og Havnen i Nexø.

 

Nye vandrør giver erfaringsmæssigt færre nedbrud ;-) Gravearbejdet varer frem til skolernes sommerferie, og det vil præge de trafikale forhold i hele perioden - så pas på hinanden og drengene derude. Arbejdet udføres af entreprenør Fugato A/S i samarbejde med driftsfolk fra Bornholms Energi & Forsyning.

Udskiftningen vil primært foregå med en opgravningsfri metode, hvor det nye vandrør bliver lagt inde i det eksisterende (rørsprængning). Der vil dog blive lavet ca. 20 punktopgravninger for at frigrave stikkene. Der vil blive etableret en midlertidig vandforsyning i forbindelse med arbejdet.

12.05.2023 Dansk Metal har været en tur på Bornholm for at få svar på spørgsmålet om der findes kraftvarme-værker (de producerer både varme og strøm) i fremtiden.

 

Det bliver til at "Kim og kollegerne kaster sig ud i vildt projekt, når sol og vind skal lagres i kraftværksblok."  

Og.."Strøm fra sol- og vindenergi skal bruges med det samme, ellers er den væk. Og hvis der hverken er blæsevejr eller solskin, er der ingen strøm. Løsningen på den udfordring bliver måske fundet på Bornholms Energi & Forsynings kraftvarmeværk. Det er det første projekt af sin slags på verdensplan."

 

Læs mere her

 

 

Her kan du følge både strømproduktion og strømforbrug på Bornholm. Animationen er en del af PowerLabDK, som bor hos Danmarks Tekniske Universitet. Grundlaget for animationen er et avanceret stykke software, som kan simulere, hvordan energisystemer fungerer under forskellige forudsætninger: Hvad skal der f.eks. med vores muligheder, hvis Bornholm får et anlæg, der kan producere brint? Hvad sker der f.eks. med varmeforsyningen, hvis Energiø Bornholms overskudsvarme pumpes ind i vores fjernvarmenet?

 

Se animationen