Spring navigation over

Skal jeg vælge fast eller variabel elpris?

El er nødvendig for alle husstande, hvis du vil have strøm i stikkontakten, gang i komfuret og liv i PlayStationen - Derfor er det vigtigt at kende til dine muligheder, fordele og ulemper, når du skal vælge…

Bornholms vil gerne hjælpe dig med at forstå forskellene på vores produkter TimeEnergi og MånedsEnergi, så du kan træffe det bedste valg for dig og husstand.

Mand tømmer vaskemaskine.

Fast pris hele måneden: Sikkerhed og forudsigelighed

Med vores fastprisprodukt MånedsEnergi kan du nyde trygheden ved at kende din elpris på forhånd hver måned. Vi har allerede købt strømmen ind for dig, hvilket giver dig stabilitet og overskuelighed i dine budgetter. Men husk, selvom selve elprisen er fast, er der stadig et dynamisk element på din elregning, nemlig nettariffen. 

 

3 gode grunde til at vælge MånedsEnergi – fastprisprodukt

 

1. Økonomisk stabilitet

En fastprisaftale giver dig stabilitet omkring din elpris, hvilket gør det lettere at planlægge dine økonomiske udgifter, når bare du kender din husstands elforbrug.  Du kan se bort fra den varierende timepris på el – Men husk dog på, at nettariffen fortsat varierer over døgnet.

 

2. Beskyttelse mod prisudsving

Du er beskyttet mod pludselige prisstigninger på markedet, da din aftalte pris forbliver uændret i hele perioden. Dermed kan du have ro i maven på dage med høj sol, ingen vind, eller når oliepriserne driller energimarkedet.

 

3. Ingen bekymringer om dyre timer

Hvis du ikke har tid eller interesse i at følge elpriserne time for time, er MånedsEnergi den ideelle løsning for dig. Med en fast elpris over hele døgnet behøver du ikke bekymre dig om pludselige udsving i markedspriserne. Dette er særligt fordelagtigt, hvis du har et mindre elforbrug eller hvis du ikke har mulighed for at ændre dine elvaner betydeligt.

Variabel timepris: Spar penge, når prisen er lav

Vores variabelprisprodukt, TimeEnergi, følger priserne på den nordiske elbørs, Nordpool. En sådant type produkt giver dig mulighed for at drage fordel af lavere priser i perioder med lave markedspriser.

3 gode grunde til at vælge TimeEnergi – variabelt timeprodukt

 

1. Frihed til at påvirke din elregning

MånedsEnergi giver dig den frihed og fleksibilitet til at tilpasse dit elforbrug efter markedets prisudvikling. Ved at følge med i timepriserne, kan du drage fordel af lavere priser i perioder med lav efterspørgsel eller øget tilgængelighed af vedvarende energi.
Det betyder, at du har mulighed for at justere dit forbrug i overensstemmelse med markedets priser og dine egne behov, og dermed spare penge.

 

2. OK med udsving

En variabel elpris er det oplagte valg til dig, der ikke behøver at kende den eksakte elpris hver måned og gerne vil kunne nyde godt af den lave pris, som en elaftale med variabel elpris kan kaste af sig. Jo større elforbrug, jo mere giver det også mening for dig at vælge den variable elaftale, da du ved at ændre vaner og planlægge dit forbrug, får mulighed for virkeligt at udnytte de billigste timer.

 

3. Du gør det allerede

Langt de fleste forbrugere har allerede flyttet deres strømforbrug til tidspunkter, hvor prisen var lavest. Energikrisen og nettariffernes svingninger over dagens timer gør, at langt de fleste forbruger har fået til vane at skubbe elforbruget. Og har du allerede tillagt dig de gode vaner, vil du for alvor se positiv indvirkning på elregningen, hvis du skifter til den variable elpris.

 

Hvad skal du vælge?

Valget mellem vores elprodukter afhænger af dine individuelle behov, din risikovilje og din økonomiske situation. Uanset hvilket elprodukt du vælger, er Bornholms Energi & Forsyning her for at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning.

Vil du have tryghed og kende til dine månedlige udgifter i forhold til dit elforbrug, er MånedsEnergi et godt valg. Her får du en fast elpris pr. kWh, så du har noget specifikt at gå efter i dit budget. Vælger du derimod en TimeEnergi, kender du ikke til den præcise elpris. Til gengæld er der mulighed for at spare en del penge, når markedsprisen er lav.

 

Skift elaftale

Her skifter du til TimeEnergi (Variable)