Spring navigation over

Reduceret elafgift

Hvis du bor i en elopvarmet bolig - elvarme eller varmepumper - er din elregning sandsynligvis en del større end andres. Derfor skal du vide, at der gælder en særlig regel for privatkunder, der bruger elvarme eller varmepumper som primær opvarmningsform i deres bolig.

 

Hvis din bolig er registreret som elopvarmet i BBR (Bygnings- og Boligregistret) kan du få en lavere elafgift for den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh/år. Den reducerede, lave elafgift udgør 1 øre/kWh. 

 

I første halvår af 2023 er elafgiften fastsat til 1 øre/kWh.
I andet halvår af 2023 stiger elafgiften dog til 87 øre/kWh.

 

Årsagen til den ultralave elafgift i første halvår 2023 er regeringens bestræbelser på at mildne trykket på danskernes privatøkonomi på grund af de høje energipriser.

 

Bruger du f.eks. 8.000 kWh/året, så vil du i 2023 sandsynligvis kunne opnå en besparelse på 3.440 kroner.

 

Reduktionen gives til alle elvarmekunder uanset valg af elleverandør, og sagsbehandlingen er den samme, uanset hvor man bor. I Bornholms Energi og Forsyning hjælper vi dagligt vores kunder med korrekt registrering og afregning af reduceret elafgift, og vi har specialister klar til at hjælpe, hvis du som kunde skulle komme i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til reduktion eller skal ændre på registreringen. Ring på 56 900 000.

Sådan ansøger du

1.

Tjek at din boligs primære opvarmningsform er jordvarmeanlæg, luft-til-luft varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe eller ganske almindelig elvarme.

2.

Sørg for at din bolig er registreret i kommunens BBR-register som helårsbolig eller sommerhus og med el som primær form for opvarmning.

3.

Download ansøgningsblanketten til registrering af reduceret elafgift og udfyld det.

4.

Send skemaet til din kommune. Din kommune skal bekræfte, at din bolig (gælder både sommerhus og helårsbolig) opfylder kravene for reduceret elafgift, og fra hvilken dato kravene er opfyldt.

5.

Send skemaet retur til os via vores kontaktformular, når kommunen har bekræftet det.

6.

Vi registrerer det i vores system, og din næste elregning vil medregne din sænkede elafgift.

Vær opmærksom på!

Det er dit ansvar som kunde at få registreret din boligs elvarme i BBR-registeret og informere os om det.

Hvis du ændrer opvarmningsform, efter at du har fået nedsat din elafgift, skal du også give os besked.

Er du i tvivl, om du allerede får elvarmereduktion?

Hvis du er tvivl, om du allerede får reduktionen, kan du altid tjekke din elregning, hvor det vil fremgå. Modtager du i forvejen el-reduktionen, vil du automatisk få den sats, som staten sætter - også hvis den stiger. Du behøver derfor ikke at tilmelde dig igen.

 

Se dine elregninger på MinForsyning