Spring navigation over

Prisen på fjernvarme stiger mindre end forventet

6.400 bornholmere holder varmen med fjernvarme fra Bornholms Energi & Forsyning, og de kan alle slå koldt vandt i blodet. Den 1. marts stiger prisen kun med fire procent på trods et meget usikkert energimarked, og det er mindre end forventet.

I oktober kunne vi fortælle alle varmekunder, at priserne ikke ville stige hen over vinteren, og at prisstigninger først ville komme i spil fra den 1. marts 2023.

 

Dengang forventede vi en prisstigning på omkring 10 procent, primært grundet stigninger på priserne på halm og flis. Forårets prisstigning er nu lagt fast og lander på fire procent, hvilket er noget under de tidligere forventede 10 procent.

 

- Vi arbejder konstant på, at priserne på varme skal være så lave som muligt for kunderne. Og vi har et fjernvarmesystem, som heldigvis kan håndtere mange forskellige energikilder - lige flis, halm og træpiller til varme fra biogasanlægget i Aakirkeby og sågar strøm.

- Det gør os fleksible og giver flere produktionsmuligheder, og når vi udnytter disse muligheder, kan vi hele tiden justere, trimme og optimere produktionen og priserne. Det er afgørende, når energipriserne er så følsomme, som de er, siger Claus M. Andersen, der er direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

 

Bornholms Energi & Forsyning er meget bevidste om, at mange forbrugere har det svært - vi alt, hvad vi kan for at holde priserne så langt nede som muligt.

 

- Vi befinder os jo midt i en tid, hvor alt stiger, så derfor er vi meget tilfredse med at kunne holde prisstigningen på de fire procent, siger Claus M. Andersen.

 

Fremtidens varmepris
Frem mod næste fyringssæson, vil Bornholms Energi & Forsyning fortsat arbejde med omkostnings- og takststrukturen på varmeområdet.

 

- De høje råvarepriser udgør et fordyrende element, men der er tiltag, der kan være med til at holde prisstigningerne på et begrænset niveau. F.eks. vil en bedre afkøling ude hos kunderne gøre en forskel. Hos os, vil vi fortsat arbejde fokuseret med tiltagene, så vi kan blive ved med at holde priserne på så lavt et niveau som muligt, lyder det fra Claus M. Andersen.

 

 

Yderligere information:

Claus M. Andersen, Adm. direktør

M: 2723153

E: can@beof.dk

 

Klaus Vesløv, kommunikationschef

M: 20201512

E: kv@beof.dk

 

 

 

 

FAKTA OM FJERNVARME PÅ BORNHOLM

 

6.400 forbrugere
Bornholms Energi & Forsyning  leverer fjernvarme til omkring 6.400 forbrugere i byerne Allinge, Balka, Gudhjem, Hasle, Klemensker, Listed, Lobbæk, Melsted, Muleby, Nyker, Nylars, Nexø, Olsker, Sandvig, Snogebæk, Svaneke, Tejn, Vestermarie, Østerlars, Østermarie, Aakirkeby og Aarsdale.

 

Fire varmeværker og
Bornholms Energi & Forsyning har varmeværker i Hasle, Nexø, Aakirkeby og Østerlars. I Muleby, Klemensker og Lobbæk råder BEOF over reservekapacitet.

 

Flis
86% af fjernvarmen – halm og flis - er dyrket på Bornholm. Det sikrer lokal økonomi og beskæftigelse.

 

Bæredygtig varme
99% af flisen er certificeret bæredygtigt. Det sikrer et lavt CO2-udslip.