Spring navigation over

99,98 % vedvarende energi

Vores varme produceres næsten udelukkende på halm, flis og biogas. Det giver et meget lavt CO2-udslip. Faktisk udleder individuelle luft til vand varmepumper 10 gange så meget CO2, som den bornholmske fjernvarme.

Vores fjernvarme er grøn. I 2022 var andelen af vedvarende energi på vores fire værker mellem 99,98 og 99,99 procent: Halm, flis og biogas.

 

Det betyder et meget lavt CO2-udslip. CO2-udslippet for vores fire fjernvarmeværker lå i 2022 mellem 2,0 og 4,5 kg CO2 pr. gigajoule. Til sammenligning udleder en individuel luft til vand varmepumpe 40 kg CO2 pr. gigajoule. 

 

Fjernvarmedeklarationer 2023
Alle vores fjernvarmedeklarationer er grønne. Det betyder, at vi producerer varme med et minimalt udslip af CO2. Du kan downloade alle fjernvarmedeklarationerne her.

 

 

Download pdf

Fjernvarmdeklaration
Hasle

 

Download pdf

Fjernvarmdeklaration
Nexø

 

Download pdf

Fjernvarmdeklaration
Østerlars, Østermarie
og Gudhjem

 

Download pdf

Fjernvarmdeklaration
Aakirkeby og Lobbæk

 

 

Med klimaaftale af 22. juni 2020 besluttede Folketinget, at fjernvarmeselskaber skal offentliggøre oplysninger om energiforbrug, drivhusgasemissioner og grønne omstillingsplaner. 

 

Målet var blandt andet

  • at øge din opmærksomhed om din fjernvarmeforsyning
  • at sammenligne din fjernvarme med andre opvarmningsformer
  • at give dig indsigt i, hvilke planer dit fjernvarmeselskab har planer om at udbygge og optimere fjernvarmen.

 

Grønne omstillingsplaner 2024
Bornholms Energi & Forsyning har ikke aktuelle planer om at udbygge fjernvarmenettet.

Vi driver forskellige udviklingsprojekter, hvor vi forsøger at optimere fjernvarmen. Vi effektiviserer og optimerer i Listed, Svaneke og Årsdale. Vi tester sektorkobling (el fra sol/vind til varme) i Østerlars. I Rønne har vi kickstartet et 100 mio. kr. projekt, som vil kunne lagre store mængder af energi.